Se historisk dyr firehjulstrækker give den gas i ørkenen

Prisen på den enorme Karlmann King ligger på den smertelige side af 10 millioner kroner, men så får du også en bil, der både kan fragte damen med stil og give den gas i sandbakkerne

På ydersiden ligner Karlmann King en bil, der kan køre gennem lava, men bilen er i virkeligheden en superluksuriøs limousine. Video: IAT/ Karlmann King
Følg Biler

13,3 millioner kroner. Så meget skal potentielle købere ifølge The Telegraph kunne trække op af lommen, hvis de vil have nøglerne til en Karlmann King firehjulstrækker. Og det er vel at mærke før danske afgifter.

Det kan lyde som en høj pris for en bil, men sammenlignet med F-35 kampflyet, som bilen er inspireret af, og som den danske stat sidste år besluttede at indkøbe til en stykpris på cirka 600 millioner kroner, er det jo småpenge.

IAT, det kinesiske firma bag bilen, hævder dog, at Karlmann King er verdens dyreste SUV. Prisen ligger da også et godt stykke over de 3,5 millioner kroner, som den luksuriøse Mercedes-Maybach G-klasse koster uden afgifter. Den blev for et lille år siden kåret som verdens dyreste firehjulstrækker, men ikke destro mindre vil man kunne købe lige knap 4 styk for samme pris som én Karlmann King.

Bilen blev lanceret på biludstillingen i Beijing sidste år og skal efter planen bygges i ni eksemplarer.

Superluksuriøs kabine
Karlmann Kings hjemmeside bliver bilen skamrost som en 'high end og specialdesignet SUV', et 'visuelt festmåltid' og en 'hidtil uset køreoplevelse'.

Selvom bilen med sine skarpe kanter og matsorte lakering mest af alt ligner et militærkøretøj, så er historien en helt anden i kabinen. Her er der skruet op for luksusfornemmelsen på særligt bagsædet, hvor der plads som i en limousine.

Ifølge hjemmesiden skulle der også være blandt andet et HDTV, en Playstation 4, et minikøleskab og sågar en Nespresso maskine klar til brug.

Kabinen er designet til at trumfe superluksuriøse biler som Rolls-Royce og Mercedes-Maybach. Foto: IAT/karlmannking.com
Kabinen er designet til at trumfe superluksuriøse biler som Rolls-Royce og Mercedes-Maybach. Foto: IAT/karlmannking.com

IAT har dog ikke offentliggjort nogle billeder af bagsædet endnu, men i stedet præsenteret en række computergenererede eksempler på, hvordan kabinen kunne indrettes. Den bagvedliggende tanke synes at være, at køberne stort set kan få det, som de vil have det.

Bilen er ifølge The Telegraph bygget på samme chassis som en Ford F-450 pickup, og under motorhjelmen ligger derfor også Fords 6,8 liters V10-motor, der kendes fra den store pickup.

Den yder 357 hestekræfter, og da Karlmann King vejer intet mindre end 4,5 ton (6 hvis man bestiller den skudsikre variant) får den brug for hver en hest.

Verdens rigeste kan snart vælte sig i mudder: Får selvsikkert navn

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+