Se videoen: Mercedes afslører deres hurtigste bil nogensinde

Mercedes har netop løftet sløret for deres seneste superracer, AMG GT R, og meget tyder på, at det bliver en af tyskernes hurtigste biler nogensinde

Følg Biler

Den er længe ventet. Efterfølgeren til den lækre Mercedes AMG GT S, der ved sin lancering chokerede med et saftigt design og en vanvittig accelerationsevne, der gjorde sportsvognen i stand til at gå fra 0-100 km/t på blot 3,8 sekunder.

Siden har fartdjævle verden over ventet på efterfølgeren, og nu har Mercedes-AMG for første gang givet os et smugkig på den.

Den kommer til at hedde AMG GT R, og den bliver ifølge rygterne - om muligt - endnu hurtigere end sin forgænger.

Forgængeren, Mercedes AMG GT S, har 510 hk og en topfart på 310 km/t. Den danske pris lyder til gengæld også på minimum tre millioner kroner. (Foto: PR)
Forgængeren, Mercedes AMG GT S, har 510 hk og en topfart på 310 km/t. Den danske pris lyder til gengæld også på minimum tre millioner kroner. (Foto: PR)

Som du kan se i videoen øverst i artiklen, er det ikke meget Mercedes afslører af den nye AMG GT R. Det betyder også, at vi endnu ikke har nogen officiel melding om, hvor hurtig den nye super-sportsvogn er.

Det vi ved er dog, at den formentlig bliver foldet ud den 24. juni i forbindelse med Goodwood Festival of Speed i England, skriver bilmediet Autoblog, der kalder bilen for en fartdjævel af en anden verden.

Vi kan også konstatere, at det grønne lyn bliver noget af en aggressiv krabat, der er designet så fartvenlig som overhovedet muligt.

Gætterierne i bilverdenen lyder også på, at bilens ydeevne vil være markant forbedret fra 510 hk til 585 hk, men det er altså endnu ikke bekræftet fra officiel side.

Lettere end nogensinde
Hestekræfter alene er dog ikke nok til at skabe den næste generation af supersportsvogne.

Her er det også vigtigt, at bilen er bygget af det letteste og ofte dyreste materiale på kloden.

Netop det ser AMG GT R ud til at være, og derfor er spoileren (eller vingen) til bilen også blevet lavet kraftigere og større, så bilen undgår at tage en flyvetur, når speederen virkelig bliver presset i bund.

Vi må formentlig vente til 2018, før bilen vil være på det danske marked.

Et forsigtigt bud på en dansk pris vil være omkring 3,5 – 4 millioner kroner, men for den store sum penge får du trods alt også en af verdens absolut fedeste og hurtigste sportsvogne.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind