Selv tak! Mercedes laver verdens mest hjælpsomme bil

Mercedes-Benz arbejder på at lave den ultimative luksusbil, der vil kunne gøre alt det, som man normalt skal hyre en assistent til

Mercedes præsenterede sidste år deres F015-koncept - en selvkørende luksusbil. Foto: PR
Mercedes præsenterede sidste år deres F015-koncept - en selvkørende luksusbil. Foto: PR

Fremtidens Mercedes-Benz kommer nok ikke til at kunne pudse dine sko, men det lyder som om, at det bliver den eneste ting, den ikke vil kunne klare.

Bilgigantens topchef, Dr. Dieter Zetsche, har nemlig store ambitioner. Fremtidens selvkørende biler skal kunne klare alle de kedelige transportopgaver, som ejeren helst vil være fri for.

Det skriver Autocar.

Spotter frie parkeringspladser
Mercedes-Benz er allerede gået i gang med at teste første del af planen i Stuttgart, hvor sensorer på bilen skal spotte frie parkeringspladser langs vejene og sende informationerne videre til andre biler, der leder efter et sted at parkere.

Dermed kan andre Mercedes-brugere hurtigt finde en plads, når de skal bruge en.

Det er ambitionen, at alle mærkets biler en dag skal kunne tale sammen. De skal dele informationer om vejforhold, således at bilerne kan give deres chauffør de bedste muligheder for at komme godt frem.

Bugatti Veyron har en topfart på 431 km/t. . Foto: PR Biler Her er verdens ti hurtigste biler  

Personlig assistent
Men det slutter selvfølgelig ikke ved parkeringpladserne.

Mercedes-Benz vil også lave fuldstændigt selvkørende biler, der selv vil kunne stå for parkeringen, og som altid er ekstra opmærksom på bilistens behov.

- Det er vores mål, at passagererne skal have det bedre, når de forlader bilen, end da de satte sig ind i den. Bilen vil bruge dens sensorer til at holde øje med passagerernes tilstand og ændre indstillingerne, så de passer til dit humør og blodtryk, siger Dieter Zetsche i Autocar.

Dette kan tolkes, som at bilen blandt andet vil kunne tilpasse temperaturen efter, hvordan folks fysiske tilstand er.

De selvkørende biler skal kunne klare opgaver for ejeren, så vedkommende ikke selv behøver at klare daglige pligter som for eksempel at køre børnene i skole.

Det vides endnu ikke, hvornår de nye funktioner kan opleves på landevejene.

Tesla fik leveret en Model S til både far og søn. Foto: Ryan Wagner Biler Dødssyg mand fik sidste ønske opfyldt af bilforhandler  

2 kommentarer
Vis kommentarer