Skal din pizza være med eller uden chauffør?

Bilfabrikanten Ford har indgået et samarbejde med pizzakæden Domino's om at levere mad med chaufførløse biler i Miami

I Miami er Ford begyndt at teste mulighederne for at lade deres selvkørende biler bringe pizzaer ud. Foto: Ford
I Miami er Ford begyndt at teste mulighederne for at lade deres selvkørende biler bringe pizzaer ud. Foto: Ford

Du kender det måske - de der dage, hvor tømmermændene overskygger alt, og selv den mindste sociale interaktion kan være det, der vælter korthuset.

Nu er Ford godt i gang med at hjælpe dig uden om netop det. I hvert fald for dem, der bor i Miami i første omgang. Her har bilgiganten nemlig indgået et samarbejde med pizzakæden Domino’s og leveringstjenesten Postmates, så bilproducentens nyeste selvkørende biler skal stå for at levere mad, drikkevarer og andre indkøb direkte til døren. Voila!

De første testkørsler med varme Domino’s-pizzaer har allerede fundet sted i år, og i løbet af marts vil bilproducenten begynde sine tests med Postmates. Det er stadig usikkert, præcis hvor mange chaufførløse forsøgsbiler Ford vil have på vejene i testperioden.

Gider vi gå ned til bilen efter pizzaen?
Ifølge Sherif Marakby, som er vicedirektør for Fords afdeling for Autonome Biler og Elektrificering, skal forsøgene give svar på en række lavpraktiske spørgsmål:

Hvordan skal de ansatte læsse bilerne, inden de sendes afsted? Og lige så vigtigt: Hvor langt er kunderne villige til at bevæge sig for at hente pizzaen i bilen? (Eller med andre ord: Når du ligger i sengen med tømmermænd, gider du så slæbe dig helt ud på gaden og hente din mad bare for at slippe for at tale med et menneske af kød og blod?)

Al den erfaring skal i sidste ende være med til at gøre Ford til specialister inden for levering med selvkørende biler, siger han.

Tesla har problemer med at få produktionen af den nye Model 3 op i fart. Målet er 5000 om ugen. Foto: Tesla Biler Ny model sender Tesla i gulvet: Blødte 12 milliarder sidste år

- Vi har brugt årevis på at researche og udvikle selvkørende teknologi og studere kundernes skiftende adfærd. Vi tilbyder nogle af de største flåder i landet (USA, red.) med hjælp fra vores forhandlere, og vi har samarbejdet med store og små regeringer. Nu er det tid til at samle det hele og nærme os mållinjen, siger Sherik Marakby til mediet Medium.

Konkurrencen om det førerløse herredømme er dog stor, og Fords forsøg i Miami er langt fra enestående. I den anden ende af landet har Californien ligesom nabostaten Arizona sluppet tøjlerne om tests med chaufførløse biler i gaderne. Og snart vil andre byer og lande formentlig følge trop.

Indtil da kan du lige overveje det: Skal din pizza være med eller uden chauffør?

Mercedes-Benz satser på firehjulstræk og hybridteknologi i deres nyeste patruljevogne. Foto: Daimler Biler Mercedes lancerer nye patruljevogne, du gerne vil køres til stationen bagi

19 kommentarer
Vis kommentarer