Annonce:
Annonce:

Skal du på ferie her? Myndighederne holder øje med dig

Når turister tager deres biler med til Skagen i uge 29, vil Motorstyrelsen kontrollere, om gæsterne har betalt korrekte afgifter

Motorstyrelsen vil stå klar til at kontrollere bilisternes afgiftsforhold i uge 29 i Skagen. Arkivfoto: PR
Motorstyrelsen vil stå klar til at kontrollere bilisternes afgiftsforhold i uge 29 i Skagen. Arkivfoto: PR
Annonce:
Følg Biler

Hvert eneste år tager mange tusinde danskere til Skagen i uge 29, og en stor del af gæsterne tager deres biler med til det nordjyske.

Traditionen tro vil Motorstyrelsen derfor stå klar til at kontrollere, om bilisterne har styr på deres afgiftsforhold, og om bilerne bliver brugt på korrekt vis.

Det oplyser Motorstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Erfaringerne viser, at der er mange leasingkøretøjer blandt de biler, som kører i Skagen om sommeren, og vi vil blandt andet kontrollere, om reglerne for leasing bliver overholdt. Derudover ser vi f.eks. på, om gulpladebiler bliver anvendt til private formål, og om ejere eller brugere af biler bliver beskattet af værdien af fri bil, siger Claus Holm, som er underdirektør i Motorstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Sæt jer ind i reglerne
Motorstyrelsen oplyser, at tidligere kontrolaktioner i Skagen i uge 29 har vist, at det er med god grund, at styrelsen kontrollerer, om registrerings- og afgiftsforholdene er i orden hos bilisterne.

- Vores kontroller viste, at nogle af bilisterne ikke overholdt reglerne. Vi opfordrer derfor til, at bilisterne sætter sig ind i reglerne, før de sætter kursen mod Skagen. Hvis reglerne bliver overtrådt, risikerer bilisterne at skulle betale store beløb i afgift og få en bøde. Det vil selvfølgelig være ærgerligt, når bilisterne kan undgå bøder eller store opkrævninger af afgift ved at sætte sig ind i reglerne på forhånd, siger Claus Holm

Er man i tvivl, kan man blive klogere på reglerne på Skats hjemmeside eller henvende sig direkte til Motorstyrelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: