Skal du på tur i efterårsferien? Så holder politiet godt øje med dig

Politiet sætter ind med landsdækkende fartkontrol i forbindelse med efterårsferien

Når danskerne kører på efterårsferie i weekenden, vil politiet stå klar i en landsdækkende fartkontrol. Foto: Per Rasmussen
Når danskerne kører på efterårsferie i weekenden, vil politiet stå klar i en landsdækkende fartkontrol. Foto: Per Rasmussen

Mange bruger efterårsferien som en anledning til at komme ud i det danske land, besøge familien eller tage et smut i sommerhus. Den slags ture foregår ofte i bil. 

Det ved de godt hos det danske politi, og derfor står de fra fredag den 13. oktober til søndag den 15. oktober klar med fartmålerne for at se, om bilisterne har for travlt i en målrettet kampagne mod hastighedsovertrædelser.

Desuden vil politiet også have et særligt vågent øje på køretøjernes generelle stand.

Fartkontrollen er koordineret med Sikker Trafiks kampagne 'Sænk farten - en lille smule betyder en del'

- Ulykker i trafikken koster hvert år et stort antal døde og kvæstede, og modsat hvad man måske skulle tro, så kan de 'mindre' forseelser, herunder en lille overskridelse af hastigheden, alt for nemt få et tragisk udfald, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Se også: Overborgmester vil af med dieselbiler i hovedstaden: Nu skal de forbydes - eller ejerne straffes

Redde liv
Det er især på de danske landeveje, at der køres for hurtigt. Her kører mere end 60 procent af trafikanterne over den tilladte grænse, samtidig med at det er der, at de fleste alvorlige ulykker sker.

- Et øjebliks uopmærksomhed kan være fatal, hvis man som bilist kører blot 10-15 km/t hurtigere, end man må. Faktisk ville et stort antal menneskeliv blive sparet årligt, hvis alle overholdt hastighedsgrænserne, siger Arne Martinsen.

To ud af tre trafikdrab sker på landevejene.

Biler - 9. okt. 2017 - kl. 12:52 Bilister kan ikke finde ud af dette: Halvdelen af alle dødsulykker kunne undgås

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen