Skal du sælge? Nu er det nemmere at komme af med den brugte bil

En ny auktionsplatform gør det nemmere for private at sælge deres brugte biler videre til autoforhandlerne

Den brugte bil bliver købt som beset. Foto: Colourbox
Den brugte bil bliver købt som beset. Foto: Colourbox

Siden 2009 har salget af brugte biler hvert år sat rekord, og samlet er omsætningen steget med 25 procent. For hver gang der er kørt to nye biler ud på de danske veje, er der samtidig rullet fem brugte ud.

Se også: Fed fidus: Sådan får du en formue for din gamle bil

Og nu er det blevet meget nemmere for private at få solgt deres brugte biler videre til professionelle forhandlere. I oktober blev den nye auktionsplatform Bud på Bilen lanceret, men i forhold til andre lignende sider stiger sidens salær ikke i takt med bilens pris.

- Mange foretrækker et effektivt salg af deres brugte bil, fordi de er afhængige af finansiering til en ny bil. Vi kan skaffe folk af med deres bil hurtigt og med en lav risiko, fordi det er professionelle autoforhandlere, der køber de brugte biler som beset, siger Poul Carstensen, der er en af medstifterne af Bud på Bilen.

Effektiv handel
Det er tre erfarne mænd, der er gået sammen og har skabt Bud på Bilen. Siden lanceringen er 2500 autoforhandlere blevet tilknyttet siden. Auktionsplatformen har desuden indgået et samarbejde med Gul og Gratis, som gør det muligt for private sælgere at sætte deres bil på auktion på Bud på Bilen. Indtil nu er syv ud af ti biler blevet solgt gennem dette samarbejde.

Se også: Fra truckernosser til plysrat: Her er de store biltrends du måske har glemt

Og som nævnt før stiger salæret ikke, som det gør på andre etablerede auktionssider for brugte biler. På Bud på Bilen er salæret fastsat til 1.495 kroner uanset bilens salgspris, og det gør den til Danmarks billigste, hvis man går med tanken om at sælge sin brugte bil. Allerede nu sælger siden 50 biler om måneden, og det har fået idemændene bag til at tænke stort.

- Der er et kæmpe marked for salg af brugte biler i de nordiske lande og Tyskland. Vi har udviklet en teknologisk platform, som gør os i stand til at ekspandere til resten af Europa, og det overvejer vi kraftigt at satse på, når vi har fundet fodfæste på det danske marked, siger Poul Carstensen fra Bud på Bilen.

Se også: Ville ikke betale vejskat: Skjulte nummerplade med sort klæde

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere