Annonce:
Annonce:

Skal Zlatan ikke længere køre diesel?

Volvo lufter tanken om at stoppe udviklingen af nye dieselmotorer

Skal Zlatan fremover leve uden at kunne køre diesel-Volvo? Det kan være et muligt scenarie. Foto: Volvo
Skal Zlatan fremover leve uden at kunne køre diesel-Volvo? Det kan være et muligt scenarie. Foto: Volvo
Annonce:
Følg Biler

Svenske Volvo seneste generation af dieselmotorer kan blive mærkets sidste, lyder meldingen fra vores naboer.

- Set sådan lige nu og her vil vi ikke udvikle nyere generationer af dieselmotorer, lyder det fra Hakan Samuelsson, administrerende direktør i Volvo til Frankfurter Allgemeine Zeitung ifølge Fortune.

Meldingen blev senere fulgt op af en talsperson fra Volvo, som var ude at sige, at Samuelsson diskuterede muligheden for at droppe udviklingen af dieselmotorer mere, end det var en egentlig forretningsplan, mens Samuelsson i en email til Reuters selv efterfølgende forklarede, at han tror, at diesel-motorer vil være vigtige i de næste år, men at de ikke ved, om de vil udvikle nye dieselmotorer lige nu og her.

Annonce:

- Vi har lige lanceret en ny generation af benzin- og dieselmotorer, som understreger vores forhold til teknologien. Derfor er det ikke nødvendigt at træffe en beslutning vedrørende udviklingen af en ny generation dieselmotorer lige nu og her, lød det til Reuters fra Samuelsson.

Menneskets bedste ven? Video viser vilde hunde rasere bil

Mulig Tesla-konkurrent
I interviewet med den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung fortæller Hakan Samuelsson desuden, at ind til 2020 vil dieselmotorer være vigtige for at imødekomme udledningslovgivningen fra EU, men at det ikke nødvendigvis vil kunne betale sig at skulle udvikle nye dieselmotorer for at leve op til kravene.

I stedet vil Volvo investere i elektriske biler og hybridbiler med planer om at sende den første bil, som udelukkende kører på el, på gaden i 2019.

- Vi må anerkende, at Tesla er lykkedes med at tilbyde elbiler, som folk står i kø for at få. I det segment burde der også være plads til det med høj kvalitet og attraktivt design, lød det fra Samuelsson til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Se dem her: Nyt dansk bilmærke klar med to modeller

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: