Skandaløse tal: Nye dieselbiler dumper fælt i test

Ny rapport viser, at to ud af tre nye dieselbiler udleder mindst tre gange så meget NOx, som det er tilladt

Diesel har været i modvind det sidste års tid. Foto: Nordicphotos
Diesel har været i modvind det sidste års tid. Foto: Nordicphotos
Følg Biler

Volkswagen er langt fra alene, når det kommer til forurening fra dieselbiler.

Det konkluderer en ny rapport, der viser, at stort set ingen bilproducenter lever op til EU's grænser for udledning af det såkaldte NOx, der er yderst sundhedsskadeligt.

Undersøgelsen fra foreningen Transport & Environment, der er en europæisk miljøorganisation, viser, at det især er galt med dieselbilerne fra Fiat, Suzuki og Renault-Nissan, der forurener 14-15 gange mere, end de er godkendt til.

Det skriver Ingeniøren.

Undersøgelsen er baseret på tests, der blev foretaget efter, at Volkswagen blev afsløret i at snyde med deres NOx-udledning. I de nye tests målte man, hvor meget forskellige biler udledte på vejene i stedet for forsøg på rullefelter.

Grafen viser, hvor meget mere de forskellige firmaer i gennemsnit svinede, end de måtte. Foto: Transport and Environment
Grafen viser, hvor meget mere de forskellige firmaer i gennemsnit svinede, end de måtte. Foto: Transport and Environment

Tesla bygger verdens største batteri

Volkswagen klarer sig bedst
De høje tal skyldes især EU-lovgivning, der gør, at man siden 1. september 2015 kun har måtte sælge biler, der lever op til den såkaldte Euro 6-norm.

Indførelsen af normen gør, at man det sidste år har måtte udlede mindre end den halve mængde NOx, end det før var lovligt.

Set en bakspejlet - og i lyset af dieselgate - så kan det virke overraskende, at Volkswagen er det firma, der klarer sig bedst i undersøgelsen. De udleder 'kun' omkring dobbelt så meget NOx, som det er tilladt efter de nye regler.

De pågældende biler er også solgt i Danmark.

Hvorfor sker der intet?
Ifølge Transport & Environment handler det om, at de europæiske regeringer ikke vil beskæftige sig nærmere med problemet.

- Bilindustrien har besnæret de myndigheder, der burde kontrollere den, siger Greg Archer, der er direktør i miljøorganisationen i en pressemeddelelse.

De mener, at alle biler bør blive opdateret, så de overholder reglerne.

Interne kilder i Renault fortalte for nylig, at de ikke længere tror på, at diesel har en fremtid i Europa på grund af de mange stramninger, der gør det for dyrt at producere bilerne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde