Skoda klar med skudsikker familieslæde

Skoda tilbyder nu en skud- og eksplosionssikker udgave af den store Superb, der koster fem gange så meget som standardudgaven

Den pansrede Superb er udstyret med blandt andet skudsikkert glas, run flat-dæk og udrykningslys. Video: Skoda Storbritannien

Putin har én stående foran senatsbygningen i Kreml, Trump én ved indgangen til Det Hvide Hus og sågar Løkke har en stående foran Marienborg. Så hvorfor skulle du ikke også have en skudsikker bil i indkørslen til dit eget lille forstadspalads?

Tjekkiske Skoda er nu klar med en pansret udgave af sin store Superb-stationcar, der vil passe perfekt ind her. Superb er i standardudgaven allerede et kendt syn på de danske villaveje på grund af sin fornuftige pris og gode kabineplads, og der er derfor ingen risiko for at skille sig ud, når man kommer trillende i sin tjekkiske tank.

Stationcaren er nemlig stort set identisk med den almindelige udgave, selv om det har taget tre år at gøre den i stand til at modstå både riffelskud og eksplosioner.

Pansret med højstyrkestål
Ifølge mediet Motor1 er det et hold britiske eksperter, der har samarbejdet med Skoda i Storbritannien om at bygge bilen.

Det tager omkring fire uger for eksperterne at håndbygge hver enkelt Skoda Superb med højstyrkestål, og her bliver stationcaren desuden udstyret med skudsikkert glas, opdaterede bremser og støddæmpere, run flat-dæk, udrykningslys og sirener.

Skoda nævner ikke noget om, hvad bilen måtte veje efter opdateringen, men prisen, den er i hvert fald tung: Lige over 1 million kroner skal man ifølge Motor1 slippe for den anonyme tank i Storbritannien - hvor afgifterne er noget lavere end herhjemme.

Til sammenligning kan den almindelige Superb-stationcar fås fra 200.000 kroner i Storbritannien, og den pansrede udgave er altså fem gange så dyr.

Automatisk nødbremse er en af de sikkerhedssystemer, som EU-kommissionen vil gøre obligatorisk fra 2021. Foto: ADAC Biler Færre skal dø i trafikken: Så meget vil EU kræve af din bil i 2021

Turbodiesel driver værket
For de penge skal man dog ikke tro, man får en hurtig bil. De britiske eksperter har valgt at beholde Skodas helt almindelige 2-liters turbodieselmotor med 187 hestekræfter, og de har angiveligt slet ikke rørt den.

Det betyder, at tophastigheden er faldet lidt i forhold til standardudgaven, så motorens kræfter nu er opbrugt, når speedometernålen rammer 193 km/t.

En almindelig udgave af Skoda Superb med den 2-liters turbodieselmotor kan accelerere fra 0-100 på komfortable 8,4 sekunder. Hvad opdateringen har betydet for præstationerne her er endnu en af de ting, Skoda ikke har oplyst.

Til gengæld leveres den pansrede bil med samme treårige garanti som producentens øvrige modeller i Storbritannien. Det er dog uklart, hvorvidt dette også gælder, hvis bilen bliver beskudt eller ligefrem udsat for en eksplosion.

VW Golf var den mest solgte bil i Europa i 2017, og i år ligger den igen på toppen af salgslisterne i en lang række lande. Arkivfoto: Joachim Adian Biler Danskernes favorit har det svært: Her er de mest populære biler i Europa

15 kommentarer
Vis kommentarer