Skræmmende: Denne bil får NUL stjerner i crashtest

Skaderne på chaufføren ville være uacceptable høje, lyder vurderingen fra Global NCAP

Skræmmende: Denne bil får NUL stjerner i crashtest

Sådan ser det ud, når en bil får nul stjerner i en crashtest hos Global NCAP, og resultatet er bekymrende, lyder det. Video: Global NCAP

Herhjemme kender vi bilen som en Dacia Duster.

I Indien hedder det en Renault Duster, og basisudgaven af den indiske model har i den grad fejlet i Global NCAPs crashtest.

Et rundt nul blev det til i antal stjerner, når det kommer til beskyttelse af voksne i bilen.

Det skyldes blandt andet, at basisudgaven af den indiske Renault Duster sælges uden airbag - det er noget, som køberne skal tilvælge som ekstraudstyr, og så er det kun en airbag, som sidder i chaufførens side.

Politiet efterlyser vidner: Hjulbolte løsnet på en række biler

Hos Global NCAP, som har udført testen, er de ikke imponeret over resultatet af testen.

- Det er bekymrende, at vi igen ser en bil, som får nul stjerner i vores crashtest i Indien. Renault producerer denne bil til mange markeder rundt omkring i verden, og alligevel virker det, som om de holder fast i at tilbyde en udgave til Indien, som falder bagud i forhold til sikkerhed, lyder det fra David Ward, generalsekretær ved Global NCAP.

Mindre airbag
Selv hvis du tilvælger airbaggen til Renault Duster i Indien, får du en mindre airbag, end den airbag, der eksempelvis sidder i Dusteren til det latinske marked.

Danske Duster-ejere behøver til gengæld ikke frygte, at de kører rundt i en bil med 0 stjerner.

Da Euro NCAP testede Dacia Duster tilbage i 2011, scorede den tre stjerner, og selv om det ikke er helt i top, er der alligevel et stykke vej ned til 0 stjerner.

Kører 368 km/t: Her sætter verdens hurtigste SUV fartrekord