Skulle den nye Supra i virkeligheden have set sådan her ud?

Toyota præsenterer en særlig konceptudgave af den nye generation Supra, og her kan fans af de gamle modeller godt lade mundvandet løbe

Lygterne i front og især bag på konceptbilen har tydelige aner til lygterne på fjerde generation Supra. Foto: Toyota
Lygterne i front og især bag på konceptbilen har tydelige aner til lygterne på fjerde generation Supra. Foto: Toyota
Følg Biler

Toyota var på en særdeles svær opgave, da de skulle designe den nye udgave af den ikoniske bilmodel Supra. Fjerde generation af sportsvognen fik, blandt andet via optrædener i film som 'The Fast and the Furious', en stor loyal følgeskare af mennesker, som synes, at bilen er noget ganske særligt, og at den er noget nær perfekt.

Derfor har forventningerne til den nye generation også været næsten urimeligt høje. Femte generation Supra er udviklet i samarbejde med BMW, og det samarbejde er mange Supra-fans ikke særligt begejstrede for, ligesom designet fra visse kanter også har fået kritik for at være for afdæmpet.

Nu har Toyota så præsenteret en særlig konceptudgave af den nye Supra med tilnavnet 'Heritage Edition', og som navnet antyder, er det en bil, der i højere grad har referencer til tidligere modeller, og som derfor måske vil få hardcore fans af de tidligere Supra-modeller til at klappe i hænderne.

Tag for eksempel baglygterne på Heritage Edition, som du kan se på billedet over artikel. De er i høj grad mere lig med dem, du finder på en Supra MKIV.

Krigsveteran uden ben får første danske eksemplar af ny Toyota

Stor hækspoiler
En anden vigtig reference til fjerde generation Supra, som har fundet vej til Heritage edition, er den store hækspoiler, som man kender fra MKIV.

Her er også diverse diffusere og skørter, og så har Toyota skruet antallet af hestekræfter op til 503 mod de 340, som den almindelige model har standard.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan ser Heritage Edition ud fra siden forfra, og her er for alvor skruet op for dramatikken. Foto: Toyota
Sådan ser Heritage Edition ud fra siden forfra, og her er for alvor skruet op for dramatikken. Foto: Toyota

Heritage Edition er blevet bygget i anledning af det store SEMA-bilshow, som snart løber af stablen.

Som det ser ud nu, er Heritage Edition blot en konceptbil, der skal udstilles på SEMA, og derfor er der ikke planer om, at bilen vil gå i produktion.

Nu kan du købe James Bond-skurks vilde bil

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+