Skulle holde øje med morgentrafikken: Politiet opdagede et helt andet problem

Bilister er stadig ikke gode til at holde til højre, lyder det fra politiet

Tidligt i morges var Ekstra Bladet med politiet på trafikrazzia ved en folkeskole. Se hvordan det gik her.

I denne uge har politiet stået klar til færdselskontroller i alle landets politikredse.

Især har fokus været på morgentrafikanterne og de trafikanter, der færdes på skoleveje landet over.

Men i Nordjylland har politiet lagt mærke til noget helt andet i løbet af ugen.

Det fortæller Nordjyllands Politi i et opslag på deres facebookside.

- Som du måske har læst i vores tidligere opslag, holder vi ekstra meget øje med trafikanterne i morgentrafikken i denne uge; seler, manglende udstyr og ulovlig parkering i forbindelse med aflevering af børn om morgenen, indleder Nordjyllands Politi med at skrive i opslaget.

Men et helt andet fænomen er sprunget politiet i øjnene.

- Når det så er sagt, så holder vi også øje med de ting, enhver person lærer til køreundervisningen - at holde til højre, lyder det fra politiet.

Politiet med opsang til lastbilchauffører

- Du skal
Ifølge Nordjyllands Politi har mange bilister glemt den lærdom, når de færdes i trafikken, og det er til trods for, at færdselsloven siger, at man skal holde så langt til højre som muligt, når man kører på en flersporet vej.

- Det gælder også, selv om trafikken kun er let, og det gælder også, selv om du bedst kan lide at ligge i midterbanen og hygge dig. Du skal holde til højre, skriver Nordjyllands Politi i opslaget.

Samtidig gør de opmærksom på, at det faktisk kan være farligt og irriterende, hvis man som bilist undlader at holde så langt til højre, som det er muligt på en flersporet vej.

I efteråret 2017 forsøgte Vejdirektoratet med en storstilet kampagne at bryde bilisternes dårlige vane med ikke at holde til højre.

- Vores undersøgelser viser, at det er et stort problem, når bilister ikke holder til højre på motorvejen. Det går ud over fremkommeligheden og skaber trafikfarlige situationer. Derfor tager vi nye metoder i brug, der skal få bilisterne til at holde til højre, lød det dengang fra Marianne Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Politiet advarer bilister: Du må ikke gøre dette, når du kører forbi en fotovogn