Annonce:
Annonce:

Slå til nu! Så meget er brugtbilspriserne faldet

Afgiftsnedsættelsen har resulteret i, at priserne på brugte biler er faldet

Hvis du går og overvejer at købe en brugt bil, så bør du måske slå til nu. Se her, hvilken brugtbil, der blev kåret til årets bedste, i Topfart.
Annonce:
Følg Biler

Priserne på nye biler er faldet, efter afgiftsnedsættelsen i dag er trådt i kraft. Det er dog ikke her, at man ser de kraftigste nedsættelser. De ses derimod på brugtbilsmarkedet, hvor forhandlerne har taget konsekvensen og sat prisen på bilerne ned – og her er flere penge at spare, end hvis du køber bilen fra ny.

Det viser nye tal fra Bilbasen, der viser at flere tusind biler er blevet sat ned i pris, siden det kom frem, præcist hvordan afgiftsnedsættelsen er sat sammen.

Annonce:

- Jeg lægger især mærke til, at prisfaldet er større på de brugte biler, end det burde være, set i forhold til, at de nye biler maksimalt kan falde 10.700 kroner som konsekvens af afgiftsomlægningerne. Det vil altså sige, at brugtbilskøberne får mere ud af omlægningen end nybilskøberne, hvis vi sætter det helt på spidsen, fortæller markedsanalytiker ved Bilbasen, Jan Lang til Ekstra Bladet.

Så meget billigere er de
Brugtbilssalget har lidt under, at der har været mange rygter om de nye afgiftsomlægninger igennem en periode.

- Slutningen af oktober og starten af november har ikke været, som de plejer at være. Køberne har ikke vil købe biler, når de kan læse, at det snart bliver billigere, siger Jan Lang, der vurderer, at det er det, der har fået brugtvognsforhandlerne til sætte priserne ned for at få gang i markedet igen.

Det er især de nyere brugtbiler, der er faldet i pris. Gennemsnitsalderen for de biler, der er faldet mest, er biler på to år og tre måneder. Dette mener Jan Lang giver god mening, når det er nye biler, der er blevet billigere.

Den bil, der i gennemsnit er faldet mest i pris er Ford Mondeo, der er faldet med 14.900 kroner siden den 18. november. Den efterfølges af Ford S-MAX og VWs Passat.

Annonce:

De mærker, hvor brugtbilerne er faldet mest i pris er Ford, Peugeot, VW, Toyota og Skoda.

Kunderne er sure: Porsche ramt af et uventet problem

Forhandler: Vi justerer ofte priserne
At forhandlerne i øjeblikket sætter priserne ned er noget, som de kan nikke genkendende til hos forhandleren Lindholm Biler.

- Der har været en vis prisjustering ovenpå afgiftsnedsættelsen, men der er ikke noget usædvanligt i, at vi justerer priserne op til årsskiftet, fortæller forhandler Henrik Bollerslev.

Han vil dog også gerne komme med en forklaring på, hvorfor priserne er blevet sænket ekstra i år.

Annonce:

- I et fuldstændigt normalt marked, justerer vi altid vores priser her op til årsskiftet, og så kan vi jo se, at det er der for et par uger siden var snak om en afgiftsnedsættelse, det gør jo, at markedet har været bremset en smule op. Og så bliver nedsættelserne lidt mere voldsomme, end de ellers ville have været. Dermed gør man aktuelt faktisk en bedre handel med en brugt end med en helt ny bil, forklarer han.

Starter du din bil rigtigt? Så skadelig er en kold motor for miljøet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: