Sladrehank: Firma vil lave en app, der overvåger din kørsel

Appen skal hjælpe forsikringsselskaber med at overvåge hårde opbremsninger, for høj hastighed og om føreren bruger mobilen under kørslen

Især unge mennesker er slemme til at skrive på mobilen, mens de kører bil. Men den nye app skal gøre dem opmærksomme på deres vaner. Foto: Colourbox
Især unge mennesker er slemme til at skrive på mobilen, mens de kører bil. Men den nye app skal gøre dem opmærksomme på deres vaner. Foto: Colourbox

SMS’er, video og emails koster koncentration og øger risikoen for uheld, men har hidtil været svært at kontrollere for både politi og forsikringsselskaber. Meget tyder dog på, at sidstnævnte inden længe får et værktøj, der kan give et indblik i samtlige kunders kørestil og -vaner.

Den amerikanske tech-virksomhed Arity, der er ejet af forsikringsselskabet Allstate, er nemlig ved at udvikle en smartphone-app, der kan overvåge både kørsel og førerens mobilforbrug under kørslen.

Det skriver mediet The Drive.

Flere forsikringsselskaber har længe tilbudt at sænke ydelsen, hvis man til gengæld giver dem informationer om sin kørsel via en lille sladreboks i bilen - men det er først nu, man begynder at kombinere dette med mobil-overvågning.

App skal øge opmærksomhed
Den mobile sladrehank bygger videre på samme idé som den velkendte boks: Hvis man holder sig inden for hastighedsgrænsen og desuden lader mobiltelefonen blive i lommen under kørslen, så falder forsikringspræmien.

Det amerikanske forsikringsselskab National General er det første selskab, der er gået sammen med Arity om den nye app, og udviklerne har især øjnene rettet mod unge mennesker.

Håbet er, at appen kan gøre dem mere opmærksomme på deres vaner bag rattet.

Se også: Praj en selvkørende Jaguar: 20.000 elbiler skal tage kampen op mod Uber

SMS er det farligste
Ifølge en undersøgelse, som Arity selv har lavet forud for arbejdet med appen, beskæftiger to tredjedele af de adspurgte mellem 18 og 28 år sig med forstyrrende aktiviteter som at skrive på mobilen, se videoer eller læse, mens de kører.

Det til trods for, at det mest farlige, man kan gøre, mens man kører bil, ifølge selvsamme respondenter er at skrive på mobilen.

Se også: Kører du i en ny bil? Så tænk dig om, før du tager mobilen med

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen