Slip for indkøb: Få leveret mælk og kartofler i en Uber

Uber har indstillet sigtekornet på en ny service, og det kan betyde lavere priser for levering af dagligvarer i nær fremtid

Uber har indgået et samarbejde med Wallmart, der gør, at online-indkøb kan blive billigere.  Men er det i orden, at hvem som helst kan tjene penge på at køre dagligvarer ud til kunderne? (Foto: Goxxy/Flickr)
Uber har indgået et samarbejde med Wallmart, der gør, at online-indkøb kan blive billigere. Men er det i orden, at hvem som helst kan tjene penge på at køre dagligvarer ud til kunderne? (Foto: Goxxy/Flickr)

Hvorfor handle ind, når man kan få andre til at gøre det for sig? De fleste af os ville nok gerne undgå at bruge tid på at handle og i stedet få det, vi skal bruge, leveret lige til døren.

Problemet er bare, at det i dag er væsentligt dyrere at handle i onlinesupermarkeder som f.eks. Nemlig.com, der tager op til 49 kr. i levering og samtidig kræver, at du køber for mere end 400 kr.

Men som i alle andre brancher betyder flere konkurrenter på markedet lavere priser til kunderne – især når det er en af de helt store amerikanske it-virksomheder, der vil lege med.

I USA har Uber og et andet samkørsels-alternativ, Lyft, nemlig indgået et samarbejde med Wallmart om at levere dagligvarer til kunderne i Denver og Phoenix. Det skriver Business Insider.

Du kan spare titusindevis af kroner på at privatlease en Honda Civic Tourer frem for at købe. (Foto: PR) Biler Privatleasing: Sådan sparer du 64.000 kroner på en helt ny bil

Samarbejde på prøve
Det er indtil videre en prøveperiode, men selskaberne regner med at udvide til flere byer (og muligvis lande), hvis forsøget går godt.

Servicen vil fungere akkurat som i andre onlinesupermarkeder – lige bortset fra leveringsdelen. Kunderne skal bestille deres varer på Wallmarts hjemmeside, hvorefter en medarbejder fra Wallmart finder og pakker tingene.

Men i stedet for, at Wallmart selv kører pakken ud til kunden, så tilkalder de en Uber – altså i princippet en privatperson – som kører varerne ud kunden.

Wallmart vil kræve et gebyr, som delvist går til Uber-chaufførerne, der dermed ikke vil blive betalt direkte af kunderne.

Måske til Danmark?
Hvis forsøgsordningen bliver en succes, er det let at forestille sig, at Uber vil forsøge at danne lignende partnerskaber i andre lande som f.eks. Danmark, hvor vi også er vilde med online-supermarkeder.

Spørgsmålet er blot, hvor grænsen går for det udskældte selskab, hvis en sådan overhovedet eksisterer.

Vil man i fremtiden f.eks. også kunne bestille en Uber i forbindelse med en flytning eller til at transportere gods? Det vil tiden vise.

Oslos indbyggere kan forvente, at centrum er helt fri for privatbiler i 2019. (Foto: Flickr/Mashhour Halawani) Bilnyheder Følger Danmark trop? Norge vil forbyde alle benzin- og dieselbiler  

22 kommentarer
Vis kommentarer