Slut med døvstum Jaguar – XF er sjovere, smartere og lettere

Jaguar har afsløret deres nye direktør-model, som er let, økonomisk og moderne, og så er det slut med det døvstumme navigationsanlæg

Den nye Jaguar XF ser skarp ud og bliver både lettere og sjovere – det lover godt. (Foto: Jaguar)
Den nye Jaguar XF ser skarp ud og bliver både lettere og sjovere – det lover godt. (Foto: Jaguar)

Den nye Jaguar XF bliver først præsenteret på New York Motorshow i april, men allerede nu har vi billeder og data på den produktionsklare model. Bilen bygges helt i aluminium, og med mindste dieselmotor med 163 hk er XF ikke bare 80 kg lettere end sine nærmeste konkurrenter som BMW 5-serie og Audi A6, den er også meget økonomisk. 25 km/l og en CO2-udledning på 104 g/km.

Se også: Jaguar bygger crossover – kalder den praktisk sportsvogn

I alt kan der vælges mellem seks motorer, og største nyhed er den længe ventede Ingenium-dieselmotor på to liter, som enten yder de føromtalte 163 hk/380 Nm, som sendes til baghjulene via en 6-trins manuel gearkasse, eller 180 hk og respektable 430 Nm, som sendes gennem en 8-trins automatgearkasse. Det er en motor, som Jaguar Land Rover selv har udviklet, og som vi i fremtiden vil se på tværs af både Jaguar, Land Rover og Range Rover.

(Foto: Jaguar)
(Foto: Jaguar)

Vil du have mere power, kommer også en 2-liters turbomotor med 240 hk/340 Nm og en 3-liters V6'er med kompressor og 340 eller 380 hk. Til campingvognsfolket kommer også en 3-liters diesel V6'er med to turboer, 300 hk og voldsomme 700 Nm.

Slankekur
XF-karrosseriet er hovedsageligt bygget i aluminium, faktisk hele 75 procent, og det giver en vægtbesparelse på op mod 190 kg i forhold til forgængeren. Udover en lavere vægt gavner det også køreegenskaberne, for bilen er 28 procent mere vridningsstabil.

Se også: Jaguars 90'er-helt bliver pimpet moderne

Generelt lader det til, at Jaguar har haft som mål, at XF skal køre godt og sportsligt. Foran er der dobbelt wishbone affjedring, og bagakslen har et avanceret Integral Link-ophæng, som blandt andet også findes på den nye Ford Mustang. Og avanceret affjedring, lav vægt og høj vridningsstabilitet skal nok gøre XF sjov at køre.

(Foto: Jaguar)
(Foto: Jaguar)

Døvstum
Den nye model er 7 mm kortere end den gamle XF, men det nye karrosseri er der nu 5,1 cm længere akselafstand, og det gavner specielt benpladsen på bagsædet. Samtidig har Jaguar også ændret på en af de største fejl ved alle Jaguar Land Rover-produkter. Den trykfølsomme skærm i midterkonsollen virkede bare ikke ordentligt, fordi den var for langsom og tungnem, når du brugte den. Med det nye system, InControl Touch Pro, vokser skærmen til 10,2 tommer, og der er nu et solid-state-drev og en quad-core-processor, så det nu er slut med et media-system som er døvstumt.

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere