Smart leasing-trick: Spar 16.000 om måneden

Ved flexleasing kan man efter tre år få en billigere aftale, og på dyre biler løber det op i store besparelser

Spar 16.000 kroner om måneden på en brugt Ferrari ved at flexlease den. Foto: Ferrari
Spar 16.000 kroner om måneden på en brugt Ferrari ved at flexlease den. Foto: Ferrari

I Danmark findes der mange forskellige leasingmodeller, og én af dem er flexleasing. Det er en leasing-måde, hvor man ikke betaler den fulde registreringsafgift fra begyndelsen, men i stedet bliver den delt ud i rater for den periode, du benytter bilen.

På grund af måden, som det danske afgiftssystem er skruet sammen på, er det særligt attraktivt at flexlease brugte biler, der er mere end tre år gamle. For mens du de første måneder af bilens levetid skal betale 2 procent afgift, falder afgiftssatsen 36 måneder efter første indregistrering til 0,5 procent.

Se også: Ny type leasing er dyr for bilejerne

Og dét er noget, der kan mærkes på biler med et prisskilt på flere millioner kroner. Det skriver Bilbasen.

Spar 16.000 om måneden
De har udregnet et eksempel med en superbil med plads til fire, nemlig Ferrari GTC4Lusso, som har en nypris på omkring syv millioner kroner. Og på den model kan man spare mange penge, når alderen runder tre år.

- Når bilen er under 36 måneder gammel, så skal der svares omkring 37.000 i afgift pr. måned inkl. moms. Når vi kommer på den anden side, og bilen har rundet 36 måneder siden første indregistrering, så falder det månedlige beløb til 21.500 kroner inkl. moms, siger Ulrik Walter Rasmussen, leasingrådgiver hos Granturismo Cars, til Bilbasen.

Det giver altså en månedlig besparelse på 16.000 kroner om måneden - eller hvad der svarer til rundt regnet 200.000 kroner om året.

Flexleasing

Flexleasing
Afgiften beregnes på baggrund af regler fra Skat. De tager udgangspunkt i handelsværdien på tilsvarende biler til salg i Danmark med fuld afgift.

Afgiften udgør ca. 60 procent af bilens handelspris på fuld afgift. På baggrund af afgiftsbeløbet udregnes den månedlige afgift, som skal afregnes til Skat ved flexleasing.

Beregningsfaktoren afhænger af bilens alder, hvor man opnår den størst mulige besparelse på biler med en alder på over 36 måneder. De første tre måneder af bilens levetid er beregningsfaktoren på 2 procent. Herefter falder procentsatsen til 1 procent, mens den efter i alt 36 måneder ryger ned på 0,5 procent om måneden.

Kilde: Bilbasen

Krimi Ulovlig luksus-leasing: Dansker anholdt på Costa del Sol

 

96 kommentarer
Vis kommentarer