Snyder de? Ferrari under heftig anklage for at manipulere

Det legendariske italienske superbilsmærke er anklaget for at hjulpet kunder til at manipulere med kilometertælleren i eksotiske biler

Ferrari er under beskydning fra en tidligere sælger, og sagen er endt i retten. Foto: Colourbox
Ferrari er under beskydning fra en tidligere sælger, og sagen er endt i retten. Foto: Colourbox

Sagen er opstået, fordi en tidligere sælger af Ferrarier gennem 22 år ved navn Robert Root hævder, at han er blevet fyret fra en Ferrari-forhandler i Palm Beach, fordi han opdagede, at bil-producenten har hjulpet Ferrari-ejere med at gøre deres biler mere attraktive på brugtmarkedet ved at fjerne kørte kilometer fra bilernes kilometertællere.

Noget som Ferrari ifølge Root kun kan gøre med tilladelse og teknologi fra firmaets hovedkvarter i Italien. Det fortæller Daily Mail.

Pointen med den øvelse er, at Ferrari-ejere så kan sælge deres brugte sportsvogne endnu dyrere på det lukrative brugtmarked, fordi de så ser ud til at have kørt færre kilometer, end de i virkeligheden har.

De fleste kommer til at se bagsmækken af Porsches nye Panamera-topmodel. 680 hestekræfter har den under hjelmen. Foto: Porsche Biler Afsindig hurtig: Porsches rejsevogn tager kampen op med de vildeste

Sagen tager udgangspunkt i fyring
Den officielle grund til, at Root blev fyret fra Palm Beach Ferrari-forhandleren var, at han sørgede for, at en Ferrari-ejer fik fjernet kilometer fra sin bils kilometertæller.

Root påstår, at han blev brugt som syndebuk, efter han højlydt meldte ud, at han var imod proceduren om at hjælpe kunder til højere salgspriser, fordi han godt vidste, at det er ulovligt.

Lige nu er sagen parkeret i et søgsmål, som man må altså vente på at finde ud af, om Root har ret, eller om han bare er en bitter medarbejder, der er træt af, at han blev fyret. 

Det er de helt store summer, der skal til, for at holde en Bugatti Veyron kørende. Foto: PR Biler Av, av, av! Så meget koster det at eje en superbil

12 kommentarer
Vis kommentarer