Sønner overtager over 100 vilde biler

Strøjer Tegl er i gang med et generationsskifte, og det har sendt bilerne i Strøjer Samlingen på nye hænder

De to sønner på 33 og 35 år har overtaget en lang række meget sjældne biler fra deres far – heriblandt en god portion Ferrarier. Arkivfoto: Stine Tidsvilde
De to sønner på 33 og 35 år har overtaget en lang række meget sjældne biler fra deres far – heriblandt en god portion Ferrarier. Arkivfoto: Stine Tidsvilde
Følg Biler

Lamborghini Countach, Ferrari F40 og Bugatti Veyron er alle så sjældne på vores breddegrader, at mange entusiaster med stor sandsynlighed ville dreje nakken af led, hvis bare én af dem kom trillende forbi.

På Fyn findes der dog en samling, som huser alle tre modeller og mange flere i samme boldgade: Strøjer Samlingen. Hovedparten af bilerne har hidtil været ejet af bilsamler og femte generation i Strøjer Tegl, Jørgen Strøjer Hansen, men sådan er det ikke længere.

Jørgen Strøjer Hansen er nemlig i fuld gang med at lade sjette generation af familien overtage den store teglvirksomhed, og i den forbindelse har han nu også overdraget mange af bilerne til sine to sønner på 33 og 35 år.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge mediet rummer samlingen over 100 biler, der foruden de tre omtalte modeller også tæller ældre drømmebiler som Bugatti T46 og Aston Martin DB2.

Kinesisk kæmpebil kommer til Danmark i år: Er det noget for dig?

Og de er ikke bare en del af en privat bilsamling. Samlingen har de seneste 30 år været åben for offentligheden gennem rundvisninger og arrangementer, og det har man planer om at fortsætte med, skriver Fyens Stiftstidende.

Med overdragelsen har Jørgen Strøjer Hansen dog – i hvert fald på papiret – sagt farvel til de fleste af bilerne, idet han nu kun ejer 10 procent af samlingen.

- En stor del af bilerne har hidtil været mine private. Det er lidt atypisk, at jeg har ejet alle bilerne, så nu har vi fået lidt mere struktur på, siger Jørgen Strøjer Hansen til Fyens Stiftstidende.

Danmarks vildeste bilsamling: Fra luderagtige til verdens hurtigste

Der findes kun fire eksemplarer: Nu kan den blive din

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.