Står bilen i lufthavnen under ferien? Nu kan den tjene penge til dig i stedet

En ny deletjeneste vil gøre for biler, hvad Airbnb har gjort for boliger - og satser på, at folk vil efterlade deres bil i fremmede hænder

Langtidsparkering i lufthavnen er både dyrt og spild af gode biler, mener selskabet Car & Away. Arkivfoto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Langtidsparkering i lufthavnen er både dyrt og spild af gode biler, mener selskabet Car & Away. Arkivfoto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Du kender formentlig til Airbnb, hvor man lejer sit hjem ud til fremmede, mens man er ude at rejse. Men ville du også turde låne din bil ud til en, du ikke kender, mens du selv er +1000 kilometer væk?

Det satser det britiske firma Car & Away på, at folk gerne vil. De har nemlig startet en deletjeneste for biler, hvor rejsende kan efterlade deres bil i lufthavnen og lade andre leje den, mens de er væk. Tanken er, at bilen lige så godt kan tjene lidt skejser ind til sin ejer frem for bare at stå henstillet på langtidsparkering.

Tjenesten er indtil videre kun tilgængelig i Londons Gatwick-lufthavn, men firmaet bag håber at kunne udbrede konceptet inden længe.

- Vi deler mere og mere, og vi er mindre knyttede til vores biler end til vores hjem, siger administrerende direktør i Car & Away, Andy Hibbert, til Telegraph Travel og tilføjer:

- For dem, der kører til lufthavnen, handler det nu bare om at køre derud, aflevere bilen ved terminalen og efterlade den, så den kan tjene penge til dig, vel vidende at den er fuldt beskyttet.

Tjen op til 1.350 kroner om ugen
Som bilejer kan man ifølge folkene bag Car & Away stole trygt på, at bilen er i gode hænder. Den vil nemlig være fuldt dækket af en Allianz-forsikring og kun blive udlejet til 'nøje undersøgte' personer over 25 år. Bilen bliver desuden udstyret med en elektronisk enhed, der overvåger kørslen.

Flyselskab i kæmpe design-fiasko: Nu bliver flyene usynlige i overskyet vejr

Til gengæld må bilen ikke have mere end 8 år på bagen og 160.000 kilometer på tælleren, og så skal den have bestået syn og være fuldt forsikret.

Overholder man de krav, kan man ifølge firmaet selv tjene op til 1.350 kroner om ugen på at udleje sin bil, afhængigt af modellen og sæsonen. I gennemsnit vil beløbet nok nærmere være omkring 700 kroner på en uge, skriver Telegraph.

Ren bil og ingen skjulte gebyrer
Firmaet bag står for at vaske og rengøre bilen inden og efter udlejning, så der venter en ren og skinnende bil, når du vener hjem fra rejsen.

Tjenesten er først og fremmest henvendt til dem, der i forvejen lejer biler i lufthavnen, og Car & Away satser på at adskille sig yderligere fra de traditionelle biludlejningsselskaber ved ikke at have de samme skjulte gebyrer, som branchen er berygtet for.

- For dem, der lejer biler, er det endnu en game changer. De får præcis den bil, de booker - ikke bare én, der ligner - og de slipper for køer, skjulte gebyrer og kan køre væk på under 10 minutter hver eneste gang, siger Andy Hibbert.

Amerikansk par tilkaldte politiet: 'Vores hus er blevet stjålet'

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+