Stadig mindre trafik på vejene: Dette ærgerlige fænomen er dog tilbage

Selv om samfundet nu stort set er genåbnet, så er trafikken på de store veje ikke kommet tilbage på helt samme niveau som tidligere

Coronakrisen giver stadig mindre trafik på vejene end normalt, men myldretidstrafikken er vendt tilbage. Arkivfoto: Casper Dalhoff
Coronakrisen giver stadig mindre trafik på vejene end normalt, men myldretidstrafikken er vendt tilbage. Arkivfoto: Casper Dalhoff
Følg Biler

Coronakrisen har taget toppen af vejtrafikken, og til trods for at samfundet igen er ved at nærme sig en fuld genåbning, så er der stadig ikke nær så meget trafik på vejene som inden coronakrisen.

Og det ser heller ikke ud til at blive tilfældet - i hvert fald ikke på denne side af sommerferien. 

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Ifølge Vejdirektoratets nyeste tal er trafikken ved at stagnere på et niveau, der ligger nogle procenter under samme tidspunkt sidste år. 

- Vi kan se på målingerne fra vores tællestationer, at omfanget af trafik på statsvejene fortsat ligger nogle procenter under omfanget i juni måned sidste år, og eftersom tallene tilsyneladende er holdt op med at stige, er dette måske trafikkens nye normaltilstand – i hvert fald på denne side af sommerferien, siger Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.

Nu kan du ikke længere få p-afgift for dette

Stadig myldretid
Om tendensen med lidt lavere trafik på vejene fortsætter efter sommerferien tør Vejdirektoratet endnu ikke spå om. Det kan afhænge af mange faktorer såsom landets økonomiske udvikling, smittetrykket, en eventuel ny bølge af virus og omfanget af hjemmearbejde på de danske arbejdspladser. 

Vejdirektoratet understreger dog, at faldet i trafikniveauet langtfra er så højt, at det afskaffer myldretiden. 

- Vi har fået myldretiden tilbage på de travleste vejstrækninger, og den vil også være der på den anden side af sommerferien siger Kasper Rosenstand.

- Således har vi siden starten af maj hyppigt været nødt til at åbne nødsporet på Hillerødmotorvejen i morgentimerne, hvilket er et tydeligt myldretidstegn. Og vi skal opleve et væsentligt større fald i trafikken, før pendlerne kan undgå trængslen på de største veje om morgenen og eftermiddagen, siger han.

Flere faktor
Vejdirektoratet kender ikke det præcise svar på, hvorfor trafikken endnu ikke er på samme niveau som tidligere, men peger på flere faktorer som medvirkende til, at coronakrisen tilsyneladende har taget toppen af vejtrafikken. 

- Det kan skyldes, at der stadig er en vis del af befolkningen, der holder sig hjemme, fordi de er bange for at blive smittet, siger Kasper Rosenstand.

- Der kan også være tale om, at flere er begyndt at arbejde hjemmefra. Og så kan lønkompensation og den stigende arbejdsløshed naturligvis også spille ind. Det er dog stadig kun vurderinger, eftersom vi endnu har for lidt viden til med sikkerhed at kunne forklare forskellen, siger han.

Vejarbejde viger for ferietrafik

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind