Stadig sexet efter så mange år: Monroes tordenfugl skal på auktion

Den ikoniske skuespillers 62 år gamle Ford Thunderbird cabriolet skal under hammeren til november

Monroe ejede den sorte Ford Thunderbird i seks år, mens hun var på toppen af sin karriere. Foto: Julien's Auctions
Monroe ejede den sorte Ford Thunderbird i seks år, mens hun var på toppen af sin karriere. Foto: Julien's Auctions

Elegant, opsigtsvækkende og genstand for stor beundring helt frem til i dag. Det gælder for både skuespilleren Marilyn Monroe og den sorte Ford Thunderbird cabriolet, hun kørte rundt i, da hun var på toppen af sin karriere tilbage i 1950'erne.

Men i modsætning til Hollywood-stjernen er der siden blevet passet godt på bilen. Faktisk så godt, at den skal på auktion til november og forventes at indbringe mellem 1,9 og 3,2 millioner kroner.

Det skriver auktionshuset Julien's Auctions i en pressemeddelelse.

- Denne vidunderlige sorte Ford Thunderbird er ikke kun en del af bilhistorien, den har også en aura af en ægte Hollywood-legendes glamour, romantik og tragedie omkring sig. Det vil blive centrum for enhver klassisk bilsamling og være i stand til at fascinere millioner, siger auktionschef Darren Julien i pressemeddelelsen.

225 hk under hjelmen
Den sorte Ford Thunderbird tilhørte Marilyn Monroe fra december 1955 til 1962, og den blev angiveligt blandt andet brugt som brudevogn, da Monroe blev gift med sin tredje ægtemand, Arthur Miller.

Thunderbird var dengang netop lanceret som Fords modsvar til Chevrolet Corvette, men mere komfortabel anlagt end konkurrentens sportsvogn. Bilen havde dog en V8-motor på 225 hk under hjelmen, så den var stadig ganske kraftfuld for sin tid.

Ifølge auktionshuset gav Marilyn Monroe i 1962 bilen til John Strasberg, søn af stjernens skuespillærer Lee Strasberg, i 18 års fødselsdagsgave.

Se også: Teslachef har fået snedig idé: Vil bygge ny biltype

Ført tilbage til originalen
Efterfølgende forsvandt bilen fra radaren. I mange år vidste man ikke, hvad der var blevet af cabrioleten, indtil den nuværende ejer for nogle år siden fandt den med hjælp fra de originale dokumenter.

- At finde denne bil, en klassisk topersoners model, efter 56 år, hvor dens lokalitet har været ukendt, er et enkeltstående tilfælde. Ingen anden bil er blevet lokaliseret og dokumenteret som ejet af den uforlignelige Marilyn Monroe, siger ejeren i pressemeddelelsen.

Da ejeren fandt cabrioleten, var den angiveligt i 'udstillingsklar stand'. Alligevel blev det besluttet at give bilen en gennemgribende renovering, der samtidig førte den tilbage til sit originale udseende.

Bilen fik dog lov at beholde så mange originale dele som muligt - og i kabinen er 'de fleste kontaktflader i både fører- og passagersiden helt urørt', skriver auktionshuset.

Muhammad Ali døde i 2016. Nu sælges hans Rolls-Royce Silver Shadow Mulliner Park Ward Convertible, som han i sin tid købte som fabriksny. Foto: AP Biler - 14. sep. 2018 - kl. 11:22 Bokselegendens mægtige Rolls-Royce på auktion

1 af 2 Marilyn Monroe døde i august 1962, blot 36 år gammel. Foto: AP
2 af 2 Monroe ejede den sorte Ford Thunderbird i seks år, mens hun var på toppen af sin karriere. Foto: Julien's Auctions
7 kommentarer
Vis kommentarer