Stemmerne er talt op: Her er årets bil 2017

Årets bil i Danmark 2017 er endelig blevet kåret

Hør motorjournalist Anders Berners dom over vinderen i testen her. (Indslag: Topfart/Anders Berner)

Det kan godt være, at Peugeot 208 ser ud til at blive årets mest solgte bil med 7.807 solgte eksemplarer mellem januar og oktober i år, men det gør ikke, at den bliver kåret til årets bil, da den har allerede har fire år på bagen.

Peugeot kan til gengæld stadig være glade og stolte over årets danske resultater, for den fornemme titel som årets bil går nemlig til deres nye crossover 3008, der får en snæver sejr over Alfa Romeos Giulia. Det skriver FDM.

Konkurrencen var hård - disse finalister var med i opløbet (Indslag: Topfart/Anders Berner)
Konkurrencen var hård - disse finalister var med i opløbet (Indslag: Topfart/Anders Berner)

Kåringen sker ved slutningen af hvert år og afgøres af Motorjournalisternes Klub i Danmark.

Der kan let opstå kamp om at få lov til at sidde forrest i bilen. Foto: Colourbox Biler Har du styr på din 'shotgun'? Her er reglerne for hvem der vinder forsædet

Der er god plads i Peugeot 3008. Foto: PR
Der er god plads i Peugeot 3008. Foto: PR

Her er pointene
Der var tæt løb blandt de fem finalister, der var Peugeot 3008, Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca, Mercedes-Benz E-klasse og Suzuki Baleno.

Især Giulia'en var tæt på at indhente 3008 og tage førstepladsen. Men det gik som bookmakerne havde skudt på, og Peugeot 3008 vandt med 167 point mod Alfa Romeo Guilias 149.

Se mere til Giuliaen her. (Indslag: Topfart/Anders Berner)

Der var også kamp om tredjepladsen, hvor Seat Ateca slog Mercedes-Benz E-klasse med kun ét point. Ateca fik 84 og E-klassen 83. Suzukien måtte nøjes med en femteplads med 67 point.

Se Baleno-testen her. (Indslag: Topfart/Anders Berner)

Det kan snart blive dyrere at køre på de tyske veje. Foto: incamerastock/Alamy Biler Overraskende afgørelse: Nu koster det at køre sydpå

Det er aldrig før sket, at en crossover har vundet. Foto: PR
Det er aldrig før sket, at en crossover har vundet. Foto: PR
 

Ikke siden 2002
Peugeot har ikke taget tronen siden 2002, da de vandt titlen med Peugeot 307. Det er samtidigt også første gang, at en crossover tager titlen.

Testkører Karsten Meyland Lemche, der foretrak Peugeot'en, forklarer til FDM, hvorfor den fortjener at være årets bil i Danmark.

- Med 3008 har Peugeot ramt plat i tidsånden. Crossover-modellerne passer perfekt til den moderne bilkøber, der efterspørger høj indstigning, god plads til hele familien og et sportsligt design, forklarer han.

Hvis du gerne vil se nærmere på Årets Bil 2017-kåringen, så kan du se mere her.

Peugeot har ikke vundet årets bil siden 2002. Foto: PR
Peugeot har ikke vundet årets bil siden 2002. Foto: PR
 

91 kommentarer
Vis kommentarer