Stenrig sheik bygger 10-hjulet bilmonster

Et karosseri fra en gammel militærlastbil, et førerrum fra en Jeep og en bagende fra en Dodge er blevet til et bilmonster af Frankensteinske dimensioner

'Verdens største SUV' er ikke den første unikke bil i bilsamlingen hos sheik Hamad Bin Hamdan Al Nahyan. Han har tidligere fået bygget verdens største Willys Jeep.  Foto: Shoujaa/Wiki Commons
'Verdens største SUV' er ikke den første unikke bil i bilsamlingen hos sheik Hamad Bin Hamdan Al Nahyan. Han har tidligere fået bygget verdens største Willys Jeep. Foto: Shoujaa/Wiki Commons

De rige har mange glæder. Sådan lyder det gamle ordsprog vist.

For de ultrarige kan disse glæder dog godt blive en anelse ... aparte.

Den stenrige sheik Hamad Bin Hamdan Al Nahyan fra Dubai må siges at have en af verdens mærkeligste bilsamlinger. På hans Instagram kan man følge med, når han fremviser sine sjældne luksusbiler og en række ombyggede klassikere.

Nu har han så bygget 'verdens største SUV' - et monstrum af Frankensteinske dimensioner, der består af forskellige dele fra adskillige gamle køretøjer. Bagenden er fra en Dodge Dart, forlygterne fra en Ford.

Men det, der vækker mest opsigt, er karosseriet. Bilen er nemlig bygget af et gammelt amerikansk Oshkosh M1075 militærkøretøj, og som førerkabine har sheiken fået sat kroppen af en Jeep Wrangler på. Det skriver britiske The Sun.

Artiklen fortsætter under opslaget ....

24 tons og 10 meter lang
Det store monstrum er døbt 'Dhabiyan' og har nogle imponerende dimensioner.

Den er 10,8 meter lang, 3,2 meter høj og 2,5 meter bred. Langs siderne sidder 10 store vognhjul samt fire ekstrahjul. Og så vejer den massive 24 tons.

Indeni sidder en Caterpillar C15-motor på 15,2 liter, der yder 600 hestekræfter. Nok til at trække Dhabiyan gennem ørkensandet, så solen kan reflektere på de blankpolerede sølvsider og lade alle i omegnen vide, hvem der er den rigeste sheik på blokken.

Hamad bin Hamdan Al Nahyan tilhører den magtfulde Al Nahyan-familie, der har regeret Emiraterne i hundredvis af år.

Artiklen fortsætter under opslaget ....

Schweiz konfiskerer 25 luksusbiler fra diktatorsøn

Regnbuesheiken med 400 biler
Familiens rigdomme kommer primært fra olie og gas, og det har gjort hver sheik i familien - og der er mange sheiker - stenrige. Herunder også Hamad bin Hamdan Al Nahyan, der siges at være god for over 20 mia. dollar.

Hans bilsamling er en af verdens største med over 400 biler, heriblandt verdens største pickup (en Dodge Power Wagon, der er forstørret otte gange ned til mindste detalje) og verdens største kopi af amerikanernes Willys Jeep fra Anden Verdenskrig.

På grund af sin forkærlighed for alle regnbuens farver bliver han i folkemunde kaldet Regnbuesheiken. Det viser sig blandt andet ved, at han i 1983 bestilte hele syv Mercedes Benz 500 SEL, som han fik malet i hver sin farve fra top til bund.

I hvert bagagerum er der installeret tre M16-automatrifler - der selvfølgelig også er malet i regnbuens farver.

Snart vil bilister kunne deles om Mercedes-biler