Stigning på over 700 procent: Vi køber rekordmange af disse biler

Vi køber flere og flere grønne biler, og salget af plug-in hybridbiler har slået rekord

Vi køber flere og flere 'grønne' biler, viser nye tal. Arkivfoto: Peter Hove Olesen
Vi køber flere og flere 'grønne' biler, viser nye tal. Arkivfoto: Peter Hove Olesen

Selvom det generelle bilsalg har været hårdt ramt af coronakrisen, har salget af 'grønne' biler ikke været voldsomt påvirket.

I første halvår af 2020 er der kommet 3715 elbiler på vejene, hvilket er 43,5 procent flere elbiler end i de samme måneder af 2019. Og alene i juni 2020 blev der indregistreret 830 nye elbiler, hvilket er 18,1 procent flere end i juni 2019.

Samtidig har plug-in hybriderne gjort sig positivt bemærket med et rekordhøjt salg og en andel på 7,9 procent af alle nyregistreringer i juni 2020.

Det oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Se også: Gør du dette med elbilen? - Det kan ende med en brand i huset

Voldsom stigning
I juni måned i år er 1415 nye plug-in-hybrider blevet indregistreret, og det svarer til en stigning på 757,6 procent i forhold til juni 2019.

I de første seks måneder af 2020 er der indregistreret 4552 nye plug-in hybrider, hvilket er en stigning på 159,4 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Det generelle bilsalg har klaret sig godt i juni, og det er skønt at se, hvordan de grønne biler blomstrer frem i salgstallene. Vi er så småt ved at være ude af coronakrisen, hvilket tydeligt fremgår af månedens tal og de tilbagemeldinger, vi modtager, om øget trafik hos forhandlerne, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører i pressemeddelelsen.

Se også: Disse danskere er særligt vilde med elbiler

396 kommentarer
Vis kommentarer