Stjålne biler bliver sjældent fundet

Tyvene går især efter de store mærker fra Tyskland

I fjor blev over 2000 biler meldt stjålet. Halvdelen er ikke set siden. Foto: Colourbox
I fjor blev over 2000 biler meldt stjålet. Halvdelen er ikke set siden. Foto: Colourbox

Når der stjæles biler i Danmark, er det ofte fra tyske mærker, og mange af bilerne bliver aldrig fundet igen.

Det viser nye tal fra Forsikring & Pension, der har samlet tallene ind fra forsikringsselskaber i forbindelse med efterlysning af stjålne køretøjer i Danmark og udlandet.

I Danmark blev 2334 personbiler meldt stjålet sidste år. En del bliver fundet igen ved politiets hjælp, men lige under halvdelen - 1158 - er ikke set siden. De er 'totalforsvundne', som det hedder blandt fagfolk.

- De mest populære biler blandt tyvene er VW, Audi, BMW og Mercedes-Benz. De står for over 60 procent af det samlede antal stjålne biler. Det er især årgangene 2014-2016, der stjæles, siger Pia Holm Steffensen, som er underdirektør ved Forsikring & Pension.

Stjæler også eksotiske biler
Det sker dog også, at biler fra mere eksotiske mærker bliver stjålet.

Sidste år blev der således også stjålet sportsvogne fra Porsche, Jaguar, Maserati og Ferrari. I 2020 blev der efterlyst 47 Porscher, syv Jaguarer, fire Maseratier og fem Ferrarier.

- Der er ingen tvivl om, at vi har med meget professionelle og internationalt orienterede tyvebander at gøre. En del af især de dyre biler bliver til klonede biler med forfalsket identitet. En del bliver også smuglet til udlandet, ender som reservedele eller gemmes af vejen i forbindelse med forsikringssvindel, siger Pia Holm Steffensen.