Stor bilkoncern indrømmer snyd

Den japanske bilkoncern Mitsubishi indrømmer at have manipuleret med brændstofeffektiviteten i sine biler, skriver flere internationale medier. Mere end 600.000 biler skulle være ramt

Koncernens øverste chef Tetsuro Aikawa poserer ved siden af en af sine mange biler i 2015. (Foto: AP)
Koncernens øverste chef Tetsuro Aikawa poserer ved siden af en af sine mange biler i 2015. (Foto: AP)

Den japanske bilkoncern Mitsubishi indrømmer at have manipuleret med brændstofeffektiviteten i sine biler, skriver nyhedsbureauerne AFP og AP.

Der er således fundet bevis på, at medarbejdere har stået bag snyderiet.

Ifølge AP oplyser bilkoncernen, at sagen involverer 157.000 Mitsubishi-biler og 468.000 biler, der er produceret for Nissan.

Koncernens øverste chef Tetsuro Aikawa har fortalt, at bedragerne er blevet meldt til myndighederne.

- Hvad angår kontrol af brændstofforbruget har vi fundet ud af, at koncernen har foretaget ureglementerede test, så bilerne leverer en bedre brændstofeffektivitet, end de gør i virkeligheden, hedder det i en meddelelse fra selskabet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Problemet blev opdaget, efter Nissan havde registreret data-uoverensstemmelser i nogle tests. Mitsubishi udførte derefter en intern undersøgelse.

Der er blevet indkaldt til en pressekonference senere i dag, hvor ledelsen vil fortælle mere om sagen.

Faldt 15 procent

Mitsubishis aktie er onsdag efter markedet er lukket faldet 15 procent grundet meldinger om, at bilkoncernen har udført ureglementerede test.

- En af vore modeller er dumpet i en test af brændstoføkonomi, siger en talsmand for Mitsubishi ifølge nyhedsbureauet Reuters.

To andre asiatiske bilproducenter, Kia og Hyundai, har tidligere betalt milliarder af kroner i straf til amerikanske myndigheder for at have overdrevet deres bilers brændstoføkonomi.

Rapporterne fra Mitsubishi kommer i forlængelse af en omfattende skandale i tyske Volkswagen, der har indrømmet manipulation med test.

Flere dieselmodeller fra VW har fremstået mere miljøvenlige, end tilfældet er, og det kommer til at koste koncernen milliarder af kroner.

Efter det japanske børsmarked lukkede onsdag i Tokyo, meddelte Mitsubishi, at man vil holde pressemøde klokken 17 lokal tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

93 kommentarer
Vis kommentarer