Stor forskel mellem landsdelene: Her dumper flest køreprøven

En køreskoleelev fra Sjælland har ikke nødvendigvis lige så stor sandsynlighed for at bestå som en fra Jylland, hvis man kigger på statistikken

I Jylland er 3 ud af 10 praktiske prøver indtil videre dumpet i år. På Sjælland er det 4 ud af 10. Foto: Peter Hove Olesen
I Jylland er 3 ud af 10 praktiske prøver indtil videre dumpet i år. På Sjælland er det 4 ud af 10. Foto: Peter Hove Olesen
Følg Biler

Det københavnske vejnet er et arenagulv i nutidens Colosseum.

Mens turisterne ser til fra toppen af de åbne sightseeing-busser, skal bilister som motoriserede gladiatorer forsøge at klare sig gennem byens spindelvæv af ensrettede veje, forbi dobbeltparkerede biler og vejarbejde uden undervejs at tirre cyklisterne, der hersker enevældigt fra Peblinge Sø til voldene på Christianshavn.

Kun de stærkeste når ud på den anden side, og det afspejler sig også i dumpeprocenten for køreskoleelever. Knap halvdelen af alle praktiske prøver, der i år er blevet taget i hovedstaden, har resulteret i en dumpekarakter.

Det er samtidig den højeste dumpeprocent i landet, viser tal fra Rigspolitiet, som sammenligningstjenesten Samlino.dk har fået udleveret, og som Ekstra Bladet har set.

Anton var i kravlegård: Så brød bilen i brand

Bornholm i front
På andenpladsen følger Nordsjælland, hvor 4 ud af 10 praktiske køreprøver må gøres om.

Faktisk er dumpeprocenten for praktiske prøver over gennemsnittet i alle fire sjællandske politikredse. 38,3 procent af eleverne i Midt- og Vestsjællands politikreds dumper således den praktiske del, mens procenttallet hedder 34,3 på Sydsjælland og Lolland-Falster.

På landsplan dumper hver tredje i gennemsnit den praktiske køreprøve, viser tallene fra Rigspolitiet.

Helt anderledes ser det ud på Bornholm og nogen steder i Jylland. På øen i Østersøen kan man bryste sig af at have landets laveste dumpeprocent - kun lidt over hver femte praktiske prøve er her dumpet i  år. Det er samtidig et godt stykke under politikredsen med den næstlaveste procenttal, Sydøstjylland, hvor 27 procent indtil videre har dumpet prøven i år.

Også eleverne i Syd- og Sønderjyllands politikreds holder sig et godt stykke under gennemsnittet med 28,3 procent.

Grøn tænketank: Behold den gamle smadderkasse, hvis du vil køre grønt

De sorte får i Jylland
Udregner man gennemsnittet for henholdsvis de fem jyske og de fire sjællandske politikredse, så bliver forskellen tydelig: mens 3 ud af 10 prøver er dumpet i år i Jylland, er det sket i 4 ud af 10 tilfælde på Sjælland.

Det er dog ikke ensbetydende med, at alle jyske køreskoleelever er nogle dukse sammenlignet med deres sjællandske åndsfæller. I Østjylland har man således den fjerde højeste dumpeprocent i landet med 35,5. Og i Nordjylland lægger eleverne sig lige på gennemsnittet med 33 procent.

I år er der indtil videre foretaget over 52.000 praktiske køreprøver. Hovedstaden tegner sig for knap hver femte, mens mere end hver ottende er taget i Nordsjællands politikreds. På Bornholm, hvor dumpeprocenten er lavest, har man gennemført bare 215 praktiske prøver.

Bygget af reservedele: Porsches 'Projekt Guld' solgt for 20 mio. kroner

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.