Stor ulighed: Meget få kvinder køber biler

Det er i meget høj grad mænd, der køber de nye bile

Meget få kvinder ender med at skrive under på en slutseddel. Foto: Colourbox
Meget få kvinder ender med at skrive under på en slutseddel. Foto: Colourbox

Danskerne køber flere biler end nogensinde. I alt blev der i 2016 indregistreret 223.165 nye personbiler på det danske marked, hvilket gjorde 2016 til endnu et rekordår for bilsalget. For aldrig har danskerne købt så mange biler, som de gør lige nu.

Men det er langt fra alle danskere, der kaster sig til fadet, når bilforhandlere åbner dørerne op til tilbud og prøveture.

For det er i meget høj grad mænd, der køber de nye biler. Og det er nærmest forsvindende få kvinder, der vælger at gå til forhandlerne og bestille en helt ny bil.

De Danske Bilimportører har opgjort kønsfordelingen på slutsedlerne af de tusindvis af biler, der blev solgt sidste år, og her viser det sig, at der kun er 30.615 kvinder, der har skrevet under. Det svarer til 17,8 procent. Det skriver Bilmagasinet.

Se også: Nytårskur: Så god en bilhandel kan du lave i weekenden

Ikke mange forklaringer
Hverken De Danske Bilimportører eller Peugeot, der har bedt om opgørelsen, kommer med en decideret forklaring på, hvorfor de danske kvinder ikke køber biler. Overfor Bilmagasinet forklarer Peugeot dog, at man skal bruge forskellige argumenter for at sælge til de forskellige køn.

- Vi har undersøgt det, og vi kan konstatere, at mens mænd tænker på design, køreegenskaber og udstyr, så forholder kvinder sig i højere grad til brændstoføkonomi, sikkerhed og bilens pris, forklarer informationschef hos Peugeot, Hanne Langsig Sørensen, til Bilmagasinet.

De nye tal spænder godt overens med en undersøgelse fra tidligere i år, hvor det britiske firma My Car Checks undersøgte, hvad forskellen på mænd og kvinders prioriteringer er, når de skal købe ny bil. Her viste det sig, at kvinderne gik mere op i brændstofsforbruget, og at mændene i højere grad var interesseret i bilens udseende og stil.

70 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere