Storbrand på havn: Hundredvis af italienske luksusbiler udbrændt

Oversvømmelser fik natten til mandag et stort antal biler fra Maserati til at gå op i flammer på havnen i Savona

Myndighederne er endnu ikke nået til bunds i, hvad der fik de mange biler til at bryde i brand. Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
Myndighederne er endnu ikke nået til bunds i, hvad der fik de mange biler til at bryde i brand. Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Op mod 1000 biler. Så mange blev ifølge myndighederne i den norditalienske havneby Savona totalskadede i en storbrand på havnen natten til mandag.

Hovedparten af dem var fabriksnye luksusbiler fra Maserati, der ventede på at blive sejlet til Mellemøsten, skriver mediet The Drive.

Branden begyndte angiveligt, da et uvejr sendte syv meter høje bølger ind over den store plads, hvor bilerne stod parkeret. Myndighederne er endnu ikke nået frem til en officiel forklaring på, hvad der præcis forårsagede branden, men et kvalificeret gæt kunne være, at saltvandet, der oversvømmede pladsen, har fået bilbatterierne til at kortslutte.

Det siger Ingrid Bonino, leder af byens brand- og sikkerhedskommission, til lokalmediet Savona News.

- Det er muligt, at saltvandet har skabt en kortslutning i bilerne, men vi har endnu ikke haft mulighed for at komme ind på området. Saltvand er strømledende og kan få et batteri til at kortslutte, siger Ingrid Bonino til mediet.

- Nogle Maserati-modeller er desuden udstyret med litium-batterier, der har en meget høj batterikapacitet, der 30 til 40 gange højere end et normalt batteri, og kortslutningen kan derfor have sat gang i branden.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Grøn tænketank: Behold den gamle smadderkasse, hvis du vil køre grønt

Løftet fra jorden
Sikkert er det til gengæld, at flammerne kunne brede sig lynhurtigt mellem de tætpakkede biler på havnen, som foruden Maserati-modeller talte blandt andet Fiat-, Renault- og VW-biler. Det fremgår af billeder, som Savona News har bragt.

Der skulle angiveligt 14 hold brandfolk til at slukke branden, men meget få biler stod til at redde. Bølgerne havde desuden sendt så meget vand ind på pladsen, at flere af bilerne blev løftet fra jorden og skyllet op oven på andre biler i et scenarie, der mest af alt minder om et gigantisk harmonikasammenstød.

Ingen kom noget til i branden, der er den anden storbrand på godt en uge. Første gang gik det dog ikke ud over bilerne, men en bygning på havnen.

FDM: Privatbilen kommer til at spille en mindre rolle i fremtiden

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind