Storby er træt af larm: Dytter du i din bil, får du aldrig grønt lys

I Mumbai har de fået nok af dyttende bilister, så nu tester de trafiklys, der forbliver røde, hvis du dytter

Dytter du, mens du venter på rødt lys visse steder i Mumbai, får du aldrig grønt lys. Foto: Colourbox
Dytter du, mens du venter på rødt lys visse steder i Mumbai, får du aldrig grønt lys. Foto: Colourbox

I den indiske storby Mumbai har politiet efterhånden fået nok af bilister, som dytter. Millionbyen er præget af særdeles meget støj, og meget af den støj kommer fra bilister og andre trafikanter, som er lidt for glade for at trykke på hornet midt på rattet.

Politi-myndigheden i byen kalder Mumbai for verdens 'dytte-hovedstad' og fortæller, at bilister også dytter, når de holder for rødt lys i et kryds, selv om det jo som bekendt ikke kan ændre, hvor længe man skal holde.

Og lige netop dyt i lyskryds vil politiet have stoppet.

Det skriver blandt andre The New York Times.

I en video, som Mumbai Police har delt på twitter, fortæller de om det nye testtiltag, der skal få ventende bilister til at dytte mindre ved, at de bliver straffet, hvis de dytter.

Biler Kæmper mod tiden: Bil sidder fast i togskinner

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Derfor testede politiet i november og december i fjor et system, hvor flere vigtige lyskryds i byen blev installeret med en decibelmåler og en timer, der tæller ned til grønt lys. Nedtællingen begynder forfra, hvis decibelmåleren registrerer en lyd på mere end 85 decibel, så hvis bilister dytter, får de altså lov at vente i endnu længere tid på grønt lys.

Bliver testet
I november og december blev systemet testet på flere af byens travle lyskryds, og ifølge CNN vil politiet nu teste systemet på yderligere 10 lyskryds i løbet af den kommende periode.

Politiet håber ifølge mediet, at konceptet vil blive rullet ud til 'hele trafiksystemet'.

Ifølge TomTom Traffic Index, som rangerer verdens byer efter forurening, var Mumbai verdens fjerdemest forurenede by i 2019.

Ifølge indekset sad den gennemsnitlige bilist i Mumbai fast i trafikken i 8 dage og 17 timer i 2019.

Når testperioden er slut, vil myndighederne evaluere, om tiltaget skal indføres på permanent basis i storbyen.

Amerikanske Tesla er blandt de bilproducenter, der har satset stort på at bygge biler i Kina. For 18. måned i træk er salget af biler i Kina på tilbagegang. Foto: Aly Song/Ritzau Scanpix Biler Verdens største bilmarked tog et ordentligt dyk i 2019