Annonce:
Annonce:

Svækket bilfirma sælger magten til konkurrenten for 14 milliarder

Efter at Mitsubishi sidste år blev afsløret i omfattende snyd med brændstoføkonomien, er firmaets værdi faldet markant. Nu har konkurrenten købt magten i firmaet

Mitsubishi har måtte opgive selv at føre virksomheden videre. Foto: PR
Mitsubishi har måtte opgive selv at føre virksomheden videre. Foto: PR
Annonce:
Følg Biler

Tidligere på året måtte Mitsubishi indrømme, at de igennem 25 år havde fusket med brændstoføkonomien på fire modeller, der blev solgt i Japan.

Den efterfølgende skandale pressede, sammen med en tidligere skandale om fejl på bilerne, Mitsubishis aktieværdi helt i bund, og deres samarbejdspartner og konkurrent Nissan så straks sit snit til at opkøbe bilfirmaet.

Det har de så gjort nu.

For 14,4 milliarder kroner har Nissan købt 34 procent af Mitsubishi, hvilket giver dem den kontrollerende andel af virksomheden.

Renault-Nissan-Mitsubishi
Både Nissan og Misubishi har underskrevet en købsaftale, og handlen er nu godkendt i Europa Parlamentet.

Tilbage venter der de sidste godkendelser, som gerne skulle falde på plads sidst på året, før vi kan se en fuldstændig Renault-Nissan-Mitsubishi-koncern.

Annonce:

Det vil for forbrugerne nok hovedsageligt komme til at betyde, at de kan se frem til at se flere af de tre mærkers biler, der bliver bygget på samme platform.

Det er ellers ikke nyt, at Mitsubishi samarbejder med Nissan. På nuværende tidspunkt står Mitsubishi for at levere små biler for Nissan i Japan, men topchef i Renault-Nissan, Carlos Ghosn, udtaler til Automotive News, at det kommende samarbejde vil være meget mere vidtrækkende.

Hårdt ramt familie giver Schumachers biler væk

Mindre end konkurrenterne
Mitsubishi er det 21. største bilfirma i Danmark, da de på nuværende tidspunkt har lige under 30.000 biler på gaderne.

Det er dog markant mindre end både Nissan og Renault. Nissan indtager en 17. plads med 55.000 biler og Renault en tiende plads med 88.700 biler.

Salget af Mitsubishi er gået ned med mere end 2000 biler siden sidste år, hvis man kigger på perioden januar til september - endda på trods af at det generelle bilsalg er på vej mod et rekordår.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
LIGE NU
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: