Svensker gav den som betjent med falsk politiskilt: Nu er han dømt

En 75-årig mand havde angiveligt svært ved at lade den gamle politikasket blive på hylden, da han for nylig var ude at køre en tur i den nordsvenske by Umeå

Den 75-årige brugte et hjemmelavet politiskilt, han havde fået af sin far. Foto: Colourbox
Den 75-årige brugte et hjemmelavet politiskilt, han havde fået af sin far. Foto: Colourbox

Du har måske mødt dem på din vej: De selvbestaltede politibetjente, der egenhændigt håndhæver loven i deres lokalområde ved at køre langsomt i ydersporet eller måske endda blinke med lygterne, hvis du ikke kører helt efter bogen.

En 75-årig pensionist fra den nordsvenske by Umeå tog dog rollespillet skridtet videre, da han for nylig kørte gennem byen.

Ikke alene stoppede han bevidst folk i at overhale ham, han fremviste også et hjemmelavet politiskilt for at få folk til sænke farten. Det skriver lokalmediet Västerbottens-Kuriren.

Mange danskere bliver advaret om vejarbejde og fartkontrol gennem en app. En af de mest populære lader nu børnestemmer advarer bilisterne. Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen Biler Børnestemmer skal få flere til at sænke farten ved vejarbejde

'Folk kører for stærkt'
Manden, der angiveligt er tidligere politibetjent, kørte ifølge vidner 4-5 gange ud foran andre biler med 60-70 km/t., selv om bilisterne bagved kom susende med op mod 110 km/t.

Og hvis de forsøgte sig med endnu en overhaling, holdt manden et hjemmelavet politiskilt op, hvorpå der med versaler stod 'Polis'.

Den manøvre fik dog et vidne til at ringe og spørge det lokale politi, om det kunne passe, at de havde en civil patruljevogn til at ligge og blokere for trafikken. Det havde de ikke, og den 75-årige blev kort efter stoppet af det rigtige politi.

Han måtte så forklare 'kollegerne', at han havde fået det hjemmelavede skilt af sin far, og at han sommetider brugte det i byen, når han ikke syntes om sine medtrafikanters kørsel. Eller, som han selv formulerede det under et senere forhør:

- Folk heroppe kører for stærkt.

Den 75-årige er siden blevet idømt 40 dagsbøder af 90 kroner for uagtsom kørsel.

Den store flåde af Jaguarer vil angiveligt kunne køre op til 1000 daglige ture frem og tilbage mellem lufthavnen og London. Foto: Heathrow Biler Engelsk lufthavn vil køre dig til London i en elektrisk luksusbil

8 kommentarer
Vis kommentarer