Svensker knuser konkurrenterne i kapløbet om at blive årets bil

Volvos nyeste kompakte SUV, kaldet XC40, har vundet den prestigefyldte titel som årets bil i Europa

Svensker knuser konkurrenterne i kapløbet om at blive årets bil

Volvo XC40 er designet til at tage kampen op mod blandt andre BMW X1 og Audi Q3. (Video: Volvo)

For første gang nogensinde er en Volvo blevet kåret til årets bil i Europa. Og så endda med et kæmpe forspring til anden og tredjepladsen.

Det er Volvos nyeste kompakte SUV, XC40, der har imponeret dommerne i så høj grad, at den løber med 325 point - overbevisende 82 point foran Seat Ibiza på andenpladsen og 99 foran BMW 5-serie på tredjepladsen.

Prisen overrækkes hvert år til den bil, som ifølge et dommerpanel af europæiske motorjournalister er den samlet bedste, der er kommet i handel i de forgangne 12 måneder.

Derfor er der også stor prestige forbundet med prisoverrækkelsen, der fandt sted mandag aften i Genève - som optakt til byens biludstilling.

Toyota siger stop: Ingen nye personbiler skal køre diesel

'Den rigtige vinder'
Danmarks repræsentant i dommerpanelet, bilteknisk redaktør på FDM Motor, Søren W. Rasmussen, var en af de dommere, der ifølge FDM havde et særligt godt øje til den unge svenske model.

- Volvo XC40 er den rigtige vinder. Den matcher på fin vis tidens SUV-tendens og byder tillige på glimrende køreegenskaber, høj sikkerhed foruden en udbygning af muligheden for at få bil og smartphone til at tale sammen, siger han.

Bilen, der begyndte at rulle ud til forhandlerne i januar, har de samme sikkerhedssystemer som mærkets større SUV'er, men i en mindre og billigere indpakning.

XC40 er med sit markante design tænkt som en livsstilsbil, der er bygget til at konkurrere med så velansete konkurrenter som BMW X1 og Audi Q3, som den også prismæssigt lægger sig i nærheden af.

Volvoen vandt foran seks andre finalister, som tilbage i november blev udvalgt efter tests af alle årets 37 bilnyheder.

Årets Bil i Europa 2018

1. Volvo XC40 - 325 point

2. Seat Ibiza - 242 point

3. BMW 5-serie - 226 point

4. Kia Stinger - 204 point

5. Citroën C3 Aircross - 171 point

6. Audi A8 - 169 point

7. Alfa Romeo Stelvio - 163 point

Hurtig svensk herregårdsvogn: Volvo løfter sløret for ny Audi-dræber