Syv fartdjævle mister kørekortet efter vanvittigt gaderæs

Kørte 151 km/t på en 60 km/t-vej

De såkaldte 'stribe'-arrangementer får jævnligt besøg af politiet fremover. Arkivfoto: Anthon Unger
De såkaldte 'stribe'-arrangementer får jævnligt besøg af politiet fremover. Arkivfoto: Anthon Unger

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det blev rigtig dyrt for syv fartglade bilister, da de i weekenden deltog i gaderæs i industriområder i Ishøj og Avedøre ved København.

For udover hujende tilskuere var også politiet mødt op - og havde taget deres måleapparater med.

I Ishøj udløste det fredag aften en stribe fartsigtelser, som nu medfører bøder, klip og fire bilister kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet, mens to står til at miste det.

Lørdag udløste fartmålinger i Avedøre flere bøder og klip, så syv får en betinget frakendelse, mens fem kommer til at miste kørekortet.

- Der bliver kørt stærkt, og det skaber utryghed, ulempe og fare for både deltagere og beboerne nær områder med ’striber’ - og derfor øger vi vores opmærksomhed ved kommende arrangementer med færdselsindsatser. Jeg vil kraftigt opfordre deltagerne til at holde sig inden for færdselslovens grænser, siger politikommissær Kim Madsen, Københavns Vestegns Politis færdselssektion i en pressemeddelelse.

Politikommissæren tilføjer, at fartmålinger igen vil blive en del af politiets indsats, og at det ofte medfører frakendelser af førerretten - ganske som i denne weekend. Her blev der blandt andet målt hastigheder på 151 km/t på en vej til 60 km/t og 128 km/t på en vej til 50 km/t.

Traditionelt har der været såkaldte ’striber’ - dvs. veje, hvor motorinteresserede mødes og blandt andet kører ræs eller væddeløbskørsel - i Ishøj, Høje-Taastrup, Glostrup og Avedøre. Der er ofte tale om arrangementer, som kan flytte sig rundt og arrangeres ret spontant.

101 kommentarer
Vis kommentarer