Tag den, Tesla: Her er verdens vildeste elbil

Aspark Owl hedder verdens første japanske elektriske hyperbil, som kort og godt er den hurtigst accelererende bil i verden

Sådan tager verdens hurtigste elbil sig ud. Video: Aspark

Verden har brug for en 100 procent elektrisk hyperbil udviklet og designet i Japan med en motor på 2012 hk og verdens hurtigste accelerationstid til 100 km/t.

Det mener i hvert fald firmaet Aspark, som netop har præsenteret deres nye hyperbil 'The Owl'.

De elektriske kræfter i Owl løber op i hele 1480 kW, eller 2012 hk, og det gør Owl til verdens mest kraftfulde elektriske hyperbil.

Kræfterne rækker til en titel som den hurtigst accelererende bil i verden. Sprintdiscplinen fra 0-100 km/t er således overstået på blot 1,69 sekunder.

Det er ikke hver dag, at man ser en Ford Mustang med et køreskole-skilt på toppen. Men det kan du opleve nu, hvis du færdes i indre København. Foto: Niels Friis Biler Er det her Danmarks fedeste køreskolebil?

Både karrosseriet, chassiset og mange af bilens øvrige komponenter er lavet af kulfiber.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Vildere end F1-biler
Owl har fire elektriske motorer, der tilsammen producerer 1480 kW, og dermed har Owl næsten tre gange så mange kræfter som Formula E-biler og dobbelt så mange som F1-biler, påstår Aspark.

Bilens topfart er takket være en lav vægt og en højde på kun 99 centimeter 400 km/t.

Litium-batteriet på 1300 kW giver en samlet rækkevidde på 450 km og kan oplades på 80 minutter.

I alt vil 50 eksemplarer af Owl blive bygget, og hvert eneste eksemplar vil blive tilpasset kundens behov og ønsker.

Aspark har planer om at levere de første biler i andet kvartal 2020, og prisen på basisversionen er 2,9 millioner euro, svarende til cirka 21,7 millioner kroner.

Lygterne i front og især bag på konceptbilen har tydelige aner til lygterne på fjerde generation Supra. Foto: Toyota Biler Skulle den nye Supra i virkeligheden have set sådan her ud?

130 kommentarer
Vis kommentarer