Tesla skal nu bygge Model S i Europa

Tesla-boss Elon Musk har netop åbnet dørene til sin første europæiske fabrik, der skal nedbringe ventetiden på mærkets elbiler for europæiske kunder

Tesla har åbnet sin første fabrik i Europa, og den er med til at mere end fordoble produktionen af elbiler om ugen.  (Foto: PR)
Tesla har åbnet sin første fabrik i Europa, og den er med til at mere end fordoble produktionen af elbiler om ugen. (Foto: PR)

Elon Musk, der er topchef i Tesla, har netop været på besøg i Danmark, hvor han blandt andet udtrykte sin bekymring om regeringens beslutning om at droppe afgiftsfritagelsen for elbiler i 2016.

Læs også: Venstre vil lægge afgift på elbiler i 2016

Efter besøget i Danmark tog han videre til Holland, nærmere bestemt Tilburg, som ligger tæt på den belgiske grænse, hvor han deltog i åbningen af Teslas første europæiske fabrik.

På den cirka 11 fodboldbaner-store fabrik (18.900 kvadratmeter) skal Tesla blandt andet samle den populære Model S, hvis popularitet stiger år for år blandt de europæiske kunder.

Selve karrosseriet vil stadig blive produceret på hovedfabrikken i Californien, men hollænderne skal blandt andet installere selve batteriet i elbilerne.

En gruppe Tesla-ejere mener ikke, at de kommer helt så hurtigt ud af starthullerne, som de er blevet lovet. (Foto: Polfoto/Niels Hougaard) Biler - 22. sep. 2015 - kl. 15:02 Sure kunder om Tesla: Leverer ikke de lovede hestekræfter  

Fra 200 til 450 elbiler om ugen
Placeringen af fabrikken er ingen tilfældighed. Den er nemlig strategisk placeret, så Tesla kan levere elbiler til alle hjørner af Europa på under 12 timer.

Det vil nedbringe ventetiderne på europæiske Teslaer betydeligt, men den nye fabrik betyder også, at Tesla samlet set kan producere 400 frem for 250 elbiler om ugen.

Fabrikken vil også være udstyret med en 750 meter lang testbane, der skal bruges til at teste bilerne på forskellige vejoverflader, men Tesla vil også afprøve deres selvkørende teknologi på banen.

Teslas nye europæiske testbane. (Foto: PR)
Teslas nye europæiske testbane. (Foto: PR)

Se også: Tre mærkelige køretøjer fra Frankfurt Motor Show  

Også dele af Teslas kommende Model X SUV vil blive samlet på den nye europæiske fabrik.

Ifølge amerikanske Financial Times håber elbilgiganten, at de i år 2020 samlet set kan producere og afsætte en halv million biler årligt.

30 kommentarer
Vis kommentarer