Tesla smadrer rekord: Aldrig har en bil været sikrere

Den nye Tesla Model 3 er den sikreste bil at køre i nogensinde, viser testresultater

Tesla Model 3 er den tredje bil fra Tesla, der kan kalde sig den sikreste bil på de amerikanske veje. Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
Tesla Model 3 er den tredje bil fra Tesla, der kan kalde sig den sikreste bil på de amerikanske veje. Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix

Gode nyheder vælter ned over Tesla Model 3.

I sidste uge kom det frem, at bilen med afstand er den bedst sælgende bil i luksussegmentet i USA lige nu. Det kunne blandt andre CNN rapportere.

Nu kan Tesla Model 3 hænge endnu en skalp i bæltet. Det er den sikreste bil, der nogensinde har ramt de amerikanske veje, viser en crashtest lavet af den amerikanske trafiksikkerhedsmyndighed NHTSA. Det skriver The Drive.

Testen, der kaldes en NCAP-test, har været fast praksis i USA siden 1979. Den bliver foretaget på alle nye biler, der rammer det amerikanske marked, og baserer sig på en række forskellige typer uheld.

Mere konkret er testresultaterne udtryk for, hvor stor risikoen er for, at personer kommer alvorligt til skade ved ulykker i bilen.

Blærer sig på Twitter
Det er ikke første gang, at Tesla lægger afstand til sine konkurrenter i denne sikkerhedstest.

Også to af den amerikanske elbilsfabrikants andre modeller, Model S og Model X, har kunnet kalde sig de sikreste i verden at køre i. Derfor forstår man godt, at Tesla gør sig til med en figur som nedenstående på det sociale medie Twitter.

Spørger man Tesla selv, er det især bilens lave tyngdepunkt, der nedbringer passagernes risiko for at komme galt afsted i bilen. Samtidig er bilens tungeste komponent, batteriet, placeret under gulvet, hvilket er med til at forbedre stabiliteten, og dermed yderligere en forklaring på, at Tesla Model 3 klarer sig suverænt i ’rulle rundt-crashtestene’.

Her går det galt: Varevogn skubber håndbygget cabriolet i kanalen

Ukendt faktor i autopilot
Men én ting er de fysiske faktorer – der er også den usynlige software, nærmere bestemt den semi-automatiske autopilot. Hvad sker der, når den er slået til? Dette forhold bliver ikke medtaget NCAP-testen, så her må man sætte sin lid til den amerikanske bilfabrikants egne testresultater.

Skal man tro dem, så vil en bil med Tesla Autopilot statistisk set komme ud for en ulykke, hver gang den har kørt 5.380.000 millioner kilometer. Til sammenligning er gennemsnittet for almindelige biler én ulykke pr. 792.000 kilometer, altså cirka syv gange lavere.

Salget af Tesla Model 3 i Danmark er planlagt til at begynde i 2019.

Har du set det nye motorvejsskilt?