Tesla vil lancere nyt superbatteri: Gør elbiler billige som benzinbiler

Det nye 'discount'-batteri vil blive introduceret i Model 3 i produktionen i Kina senere på året

Tesla Model 3 produceret i Kina kan inden årets udgang få et nyudviklet superbatteri, som er billigere at producere og har længere levetid. Arkivfoto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
Tesla Model 3 produceret i Kina kan inden årets udgang få et nyudviklet superbatteri, som er billigere at producere og har længere levetid. Arkivfoto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Den amerikanske elbilproducent har planer om at lancere en nyt lavprisbatteri med lang levetid i de udgaver af den populære Model 3, som produceres i Kina, senere på året eller senest i begyndelsen af 2021.

Det skriver Reuters.com.

Ifølge mediet vil batteriet gøre det så billigt at producere en elbil, at det kan bringe prisen på en elbil ned på niveau med tilsvarende benzinbiler.

Batterierne kaldes 'million mile battery', fordi det forventes, at de bliver så effektive og holdbare, at de i deres levetid vil kunne klare at køre en million miles, altså 1,6 millioner kilometer.

Teslas salg styrtdykker i Norge

Fundamentet i de billigere og langtidsholdbare batterier er innovationer som lav-kobolt og koboltfri kemi i batterierne. Desuden skal der bruges kemiske tilsætningsstoffer, nye materialer og belægninger, som skal være med til at reducere den interne belastning og gøre det muligt at lagre mere energi i batterierne over længere perioder.

Batteriet er udviklet i samarbejde med det kinesiske selskab Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL).

Angiveligt vil CATL's og Teslas nye batteripakke samlet set kunne produceres for 100 dollars pr. kWh, og ifølge Reuters anslår ledere i autoindustrien, at grænsen for, hvornår elbiler kan produceres til samme pris som tilsvarende benzinbiler, ligger ved netop 100 dollars/kWh.

Mere genbrug
Reuters kan fortælle, at Teslas batteriambitioner er skyhøje. Således vil det amerikanske elbilfirma implementere nye automatiserede processer i forbindelse med produktionen af batterier, som skal reducere arbejdsomkostningerne og øge produktionen i kæmpestore såkaldte 'tera-fabrikker', der er 40 gange større end den nuværende giga-fabrik i den amerikanske delstat Nevada.

Et vigtigt element i Teslas fremtidige batteriproduktion er også arbejdet med genanvendelse af dyre metaller som nikkel, kobolt og litium.

Tesla-chef overrasker: 'Den kan også flyde'

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind