Teslas lille 'billigbil' er endelig på vej til Danmark

Den længe ventede Model 3 vil efter alt at dømme begynde at rulle ud på de danske veje i februar næste år

Tesla Model 3 vil til at begynde med kunne fås i to varianter, der begge er udstyret med det størst mulige batteri og firehjulstræk. Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
Tesla Model 3 vil til at begynde med kunne fås i to varianter, der begge er udstyret med det størst mulige batteri og firehjulstræk. Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix

En af nyere tids mest hypede køretøjer er på vej mod Danmark.

Den hedder Tesla Model 3 og er den amerikanske elbilproducents bud på en billig elbil med lang rækkevidde. Bilen er tænkt som en mindre og mere simpel udgave af den populære Model S - men modellen har ikke desto mindre voldt Tesla store problemer i sin korte levetid.

Model 3 har således været usædvanligt længe undervejs, og først nu - 2,5 år efter den første officielle lancering - er der fastsat en dato for den danske lancering.

De første eksemplarer vil ifølge bilistorganisationen FDM rulle ud på de danske veje i februar 2019.

Prisen er endnu ukendt
Det er dog ikke ensbetydende med, at man kan bestille bilen endnu. Hertil må de potentielle købere væbne sig med en smule mere tålmodighed, for Tesla vil først sidst på måneden åbne for at designe og bestille bilen via producentens hjemmeside.

Tesla har heller ikke meldt den endelige pris ud endnu, hvilket ifølge FDM skyldes den politiske usikkerhed, der indtil for nylig har været om de fremtidige afgifter på elbiler.

Netop prisen har været genstand for meget medieomtale, fordi den første udgave af bilen langt fra blev den billige bil, Tesla havde lovet, da den blev lanceret i USA. I stedet for at tilbyde den basisudgave til omkring 230.000 kroner, som man havde reklameret med, har Tesla i lang tid kun bygget bilen med det størst mulige batteri til en pris på cirka 322.000 kroner.

Se også: Politiet jagtede fulderik i selvkørende bil: Han sov, da de standsede bilen

Vist frem for første gang
Det bliver også denne version, der til at begynde med vil kunne fås i Danmark. Ifølge FDM vil bilen kunne fås i to udgaver, Dual Motor og Dual Motor Performance, der begge har det store batteri og firehjulstræk, men forskellig ydelse.

Elbilen vil angiveligt kunne klare henholdsvis 544 og 530 kilometer på én opladning efter den nye WLTP-norm.

Tidligere på ugen blev den første Tesla Model 3 vist frem for danske kunder, der har forhåndsreserveret en bil. Det var dog en amerikansk udgave, og ifølge bilistorganisationen er det stadig usikkert, om den europæiske version kommer til at adskille sig fra denne.

Det er også et åbent spørgsmål, hvornår de billigere varianter af bilen lanceres i Danmark. Basisversionen er endnu ikke klar i USA, men Tesla er til gengæld gået i gang med at bygge en version med et mellemstort batteri.

Se også: Merkel mener det: Satser over 14 milliarder på renere luft

226 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere