Annonce:
Annonce:

Teslas salg styrtdykker i Norge

Salget af nye Teslaer i Norge faldt i april med over 90 procent

Tesla-salget i Norge har været højt gennem en længere periode, men i 2020 er salget faldet drastisk. Foto: PR
Tesla-salget i Norge har været højt gennem en længere periode, men i 2020 er salget faldet drastisk. Foto: PR
Annonce:
Følg Biler

I 2019 var det amerikanske elbilmærke Tesla sammen med Volkswagen det mest populære bilvalg, når nordmændene skulle vælge ny bil. Således blev der indregistreret knap 19.000 nye Teslaer i Norge i fjor, og alene af Model 3 blev der solgt 16.000 nye eksemplarer.

Opturen er dog vendt til nedtur for Tesla i Norge her i 2020. I årets første fire måneder er der blevet solgt 1500 nye Teslaer.

Det skriver flere medier, blandt andre danske FDM og norske Motor.no.

Ifølge FDM svarer det til et fald i Teslas nybilssalg på 78 procent på månedsbasis, når man sammenligner med hele 2019. Til sammenligning er det generelle norske nybilssalg i årets første fire måneder faldet med 20 procent, så Tesla-salget ligger markant under den generelle nedtur i nybilsalg som følge af coronavirussen.

Annonce:

Helt skidt stod det til med salget af nye Teslaer i april 2020. Her blev der blot indregistreret 74 nye Teslaer, hvilket ifølge Motor.no svarer til et faldt på over 90 procent sammenlignet med samme måned året før. I april 2019 blev der indregistreret 811 nye Teslaer, og efter de første fire måneder af 2019 lå den amerikanske bilproducent side om side med Volkswagen som mest populære bilmærke i Norge.

I år er Tesla helt nede på en 10. plads i nybilsalget.

Danmarks mest populære elbil kan nu 'superlades' 500 steder

Exceptionelt år
Motor.no peger på, at den overvejende grund til det markant lavere Tesla-salg i Norge skyldes, at 2019 var et 'exceptionelt år'.

Særligt lanceringen af Tesla Model 3 sendte salgstallene op, for over en kort periode skulle tre års ordrebestillinger af elbilen leveres til kunderne.

- 2019 var et specielt år for Tesla. Vi leverede Model 3 både til dem, der havde reservationer helt tilbage fra 31. marts 2016, og til dem, der havde bestilt kontinuerligt i løbet af året. Dermed blev registreringstallene meget højere end i et normalt år, siger Even Sandvold Roland, som er kommunikationschef i Tesla Motors Norge, til Motor.no.

Annonce:

Hos FDM har de dog regnet på salget for sidste år, og selv hvis man trækker det exceptionelle martssalg med næsten 6000 nye Teslaer fra 2019-salget, er faldet i 2020-salget stadig på 70 procent.

Når man kigger på salgstallene fra andre europæiske lande, kan det undre, hvorfor Norges salg af nye Teslaer er faldet så kraftigt.

I marts blev der indregistreret over 4700 nye Tesla Model 3 i Storbritannien, over 2000 i Tyskland, 1385 i Frankrig, 1339 i Holland og over 1000 i Sverige. I april var Tesla Model 3 desuden den mest solgte bilmodel i Storbritannien. I Danmark blev Tesla i april måned det mest populære bilmærke blandt købere af nye elbiler. I april blev der indregistreret 96 nye danske Teslaer.

Motor.no har af Tesla Norge forsøgt at få svar på, om et stigende salg af Teslaer i andre europæiske lande har haft betydning for mulighederne for leverancer af biler til Norge. Det har ikke været muligt at få et svar på det spørgsmål.

Boris Johnson vil forbyde salg af benzin- og dieselbiler

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: