Annonce:
Annonce:

Test: Vi øver baghjuls-ballet i Nissan's fede sportsvogn

Vi kører den opfriskede Nissan 370Z Nismo på is, bredt – for Nismo-udgaven er en rigtig sportsvogn med baghjulstræk, rå power og masser af charme

Nissan 370Z er en rigtig sportsvogn, og specielt i den testede Nismo-version er bilen legesyg. (Foto: Nissan)
Nissan 370Z er en rigtig sportsvogn, og specielt i den testede Nismo-version er bilen legesyg. (Foto: Nissan)
Annonce:
Følg Biler

Den nye 370Z Nismo har blandt andet bedre aerodynamik takket være ny frontspoiler og anden hækspoiler. (Foto: Andreas Lang Hedegaard)
Den nye 370Z Nismo har blandt andet bedre aerodynamik takket være ny frontspoiler og anden hækspoiler. (Foto: Andreas Lang Hedegaard)

Nismo er for Nissan, hvad M er for BMW, og AMG er for Mercedes. Nismo er Nissan's hustuner, der står med det ene ben i racerverdenen og det andet i ekstraudstyr til din almindelige Nissan. Nissan 370Z Nismo er dog ikke nogen almindelig Nissan, lad os bare slå det fast. For den fås kun med baghjulstræk, kombineret med en 6-trins manuel gearkasse og en 3,7-liters V6'er med 344 hk, så der er masser af potentiale til at komme galt af sted, hvis du ikke ved, hvad du laver.

En faceliftet model er netop introduceret, men ændringerne er få, som en ny frontspoiler og ændret hækspoiler som giver mere downforce. Det når vi ikke at mærke i dag, for vi kører udelukkende på en frossen sø i svenske Lapland. Og med baghjulstræk og mange kræfter er 120 km/t rigeligt, for det er kun egne evner, der holder dig fra de stenhårde isbander.

Annonce:

For meget lir
Temperaturen er minus 18 grader, så det er bare med at komme ind i bilen, men som det gælder i alle rigtige sportsvogne, sætter du dig ikke ind i 370Z, du lader dig falde ned i den. Med faceliftet følger også nye sæder fra Recaro, og når du først sidder der, kan du blive næsten klaustrofobisk, fordi du er komplet fikseret. Det er dog sådan, det skal være i en sportsvogn, og kvaliteten er lækker. Du sidder lavt, men rattet, som er delvist dækket i alcantara, kan justeres tæt mod dig. Resten af kabinen lever dog ikke helt op til fornemmelsen af strippet racer. Der er simpelthen for mange knapper, lir og meget gråt plastik.

Fugtige hænder
Nu handler sportsvogne jo ikke kun om, hvordan de ser ud, men også hvordan de får dig til at føle. Og fornemmelsen er god. Der er nemlig masser af respons fra styrtøjet, som føles dejligt mekanisk og direkte, men specielt gearkassen er lækker at betjene. Der er en hvis modstand i den, men det understreger bare den mekaniske følelse, som hele bilen har. Vigtigst er dog fornemmelsen i røven, specielt når man, som vi gør, kører mere sidelæns end ligeud. For 370Z kommunikerer til dig på flere planer, og vækker både glæde og frygt – og selvom det fryser ude bliver mine hænder fugtige.

Kulden og varme fra bremserne gør, at is samler sig i de ellers fine Rays fælge. (Foto: Andreas Lang Hedegaard)
Kulden og varme fra bremserne gør, at is samler sig i de ellers fine Rays fælge. (Foto: Andreas Lang Hedegaard)

2260 pigge
Den nye 370Z er endnu stivere i karrossen, og bag rattet opleves det som om, at bilen aldrig tøver på dine inputs, hverken igennem styretøj eller speeder – alt er skarpt og klar til løjer. På selv det mindste vink med højre fod, træder bagenden ud, og du kan danse ballet med bilen. Med til historien hører også, at 370Z har monteret 565 pigge på hvert dæk ud over de nye 19 tommer smedede Rays fælge, så de 344 hk kan overføres til isen, akkompagneret af et hæst vræl, når den magtfulde V6'er runder 7.000 o/min.

Nissan 370Z Nismo er en rigtig, klassisk sportsvogn med masser af charme, som kræver indsats fra sin chauffør, men til gengæld belønner dig med en følelse af lykke, når sneen vælter ud af baghjulene, og du kan mærke, at det er dig, der styrer showet. 

Data:
Nissan 370Z Nismo
Pris:
949.000 kr
Forbrug: 9,4 km/l
CO2 pr. km: 248 gram
Grøn ejerafgift: 7.080 kr
Motor: V6, benzinmotor, 3,7 liter
Ydelse: 344 hk ved 7.000 o/min
Moment: 371 Nm 5.200 o/min
0 til 100 km/t: 5,2 sek.
Topfart: 250 km/t

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: