Tidskapslen: Super-Corvette fra 1990 har kun kørt 204 km

Du kan nu blive ejer af en Lotus-designet Corvette ZR-1, som er lige så frisk, som da den forlod fabrikken i 1990

Corvette ZR-1 har bagdæk, der måler 11 tommer og en alu-V8'er med 375 hk. En anvanceret bil da den blev introducereet i 1990. (Foto: GM)
Corvette ZR-1 har bagdæk, der måler 11 tommer og en alu-V8'er med 375 hk. En anvanceret bil da den blev introducereet i 1990. (Foto: GM)
Følg Biler

Ekstra Bladet har på det seneste skrevet om et par forskellige årgange Corvette, som alle har været hundedyre. Det er denne model ikke, til gengæld er det den, du skal have fat i, hvis du er Corvette-fan, men samtidig kan lide at køre stærkt.

Jordens dyreste Corvette?

På Ebay kan du nemlig nu få fingrene i en helt særlig Corvette ZR-1 fra 1990. Modellen er i sig selv unik, men mere om det senere. Det, der er helt specielt ved netop denne bil, er, at den kun har kørt 204 km, siden den forlod fabrikken for 24 år siden.

Sådan ser den originale bil ud. Præcis som i 1990. (Foto: Ebay)
Sådan ser den originale bil ud. Præcis som i 1990. (Foto: Ebay)
 

King of the Hill
Corvette ZR1 blev internt døbt King of the Hill, fordi moderselskabet General Motors ønskede, at bygge en bil, der kunne blive verdens hurtigste serieproducerede bil. Den skulle så at sige være kongen i klassen. Men amerikanerne vidst godt, at det ikke var nok med bare en stor, fed V8'er. Man blev nødt til at bruge avanceret teknik, og derfor var ZR-1 også ca. dobbelt så dyr som en tilsvarende almindelig Corvette i 1990.

127 miles eller 204 km - det er alt, hvad den røde Corvette har kørt. (Foto: Ebay)
127 miles eller 204 km - det er alt, hvad den røde Corvette har kørt. (Foto: Ebay)

Den avancerede teknik blev ikke udviklet af Corvette selv. I stedet fik man de kloge hoveder fra Lotus, som General Motors havde opkøbt i 1986, til at udvikle blandt andet en ny V8-motor. Den fik navnet LT5 og havde samme slagvolume som den almindelige V8'er, nemlig 5,7 liter. Forskellen var, at LT5 var bygget helt i aluminium med 32 ventiler og fire overliggende knastaksler. I alt ydede motoren 375 hk og 502 Nm, og ZR-1 kunne sprinte til 100 km/t på kun 4,5 sekunder og fortsætte til 290 km/t.

Nytårsforsæt – klassisk bil på budget del 2

Undervognen var meget avanceret for samtiden, idet den var aktiv og justerbar. Corvette kaldte den FX3, og Lotus hjalp med at sætte den op, så ZR-1 kunne køre i cirkler om de fleste andre amerikanske biler. Den samlede pakke viste sig da også at være ganske holdbar, for ZR-1 tog verdensrekorden for at have tilbagelagt 8.000 km hurtigst med en gennemsnitsfart på 279.69 km/t.

I alt blev der fra 1990 til 1995 produceret 6.939 ZR-1-modeller. Netop denne model er budt op til 193.000 kr. Se mere her

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt