Tilbagekalder 300.000 biler: De kan bryde i brand

Mercedes-Benz tilbagekalder 300.000 dieselbiler, fordi de potentielt kan bryde i brand

Visse udgaver af Mercedes-Benz E-Klasse kan potentielt bryde i brand på grund af en elektrisk fejl. Foto: Mercedes-Benz
Visse udgaver af Mercedes-Benz E-Klasse kan potentielt bryde i brand på grund af en elektrisk fejl. Foto: Mercedes-Benz

På grund af faren, for at bilerne potentielt kan bryde i brand, tilbagekalder bilgiganten Mercedes-Benz 300.000 biler på verdensplan. Tilbagekaldelsen gælder visse dieselmotoriserede udgaver af Mercedes E-Klasse og Mercedes CLS, og problemet er en elektrisk forbindelse i motorrummet, der kan kortslutte. I værste fald med det resultat, at bilen bryder i brand.

Det skriver TV2.no.

De berørte biler er alle med dieselmotorer og er produceret mellem 2016 og 2019, og på 'Mercedes-Benz-sprog' er der tale om modellerne 'Mercedes W213 (E-Klasse)', '238 (E-Klasse coupé)' og 'C257 (CLS)'.

I Norge er flere Mercedes-biler blevet tilbagekaldt, selv om der ifølge norsk TV2 endnu ikke er overblik over, hvor mange det drejer sig om.

Hyundai tilbagekalder flere hundrede tusinde biler på grund af potentiel brandfare. Foto: Chatchai Somwat/Ritzau Scanpix Biler Tilbagekalder 430.000 biler: De kan bryde i brand

- Fejlen, som i værste fald kan føre til brand, er relateret til en elektrisk fordelerskinne placeret i motorrummet. Den overfører strøm til forskellige komponenter såsom starteren og generatoren, fortæller Audun Hermansen, kommunikationschef hos Mercedes-Benz Norge, til TV2.no.

- I tilfælde, hvor fugt kommer ind i fordelerskinnen, kan den elektriske strøm forårsage termisk spænding i fordelingsskinnens plastmateriale. Og så begynder det i værste fald at brænde, siger Hermansen.

Mercedes-Benz Danmark kan ikke over for Ekstra Bladet oplyse, om biler solgt i Danmark er ramt af fejlen.

Tager under en time
I Norge er der ikke kendskab til, at biler er brudt i brand på grund af fejlen, og den norske Mercedes-importør understreger, at sikkerhed er af stor betydning.

- Kundens sikkerhed har altid prioritet i håndteringen og opfølgningen af sikkerhedsrelaterede problemer som dette, siger Audun Hermansen.

De berørte bilejere i Norge vil blive kontaktet af Mercedes, så en autoriseret reparatør kan kontrollere og eventuelt reparere bilen.

- Den faktiske reparation af fejlen estimeres til at tage mindre end 1 time. Dette er selvfølgelig gratis for de berørte kunder, siger Hermansen.

Bag rattet var Mercedes X-klasse ganske luksuriøs sammenlignet med mange konkurrenter. Foto: Mercedes Biler Mercedes giver fortabt: Lægger stor model i graven