Tilbagekalder 744.000 biler: Soltaget kan rive sig løs

Bilerne er produceret mellem 2001 og 2011

Mercedes tilbagekalder blandt andet deres 2011 C-klasse. Se her, hvordan de præsenterede bilen for ti år siden. PR-video.

Den tyske bilgigant Mercedes-Benz tilbagekalder 744.000 biler, som er blevet solgt i USA.

Bilerne er produceret mellem år 2001 og 2011 og bliver tilbagekaldt, fordi glaspanelet i soltaget kan løsrive sig og skabe en potentiel farligt situation. De vedrørte modeller er blandt andet C-klasse, CLK, CLS og E-klasse.

Det skriver flere medier, blandt andre The Guardian.

Årsagen til den omfattende tilbagekaldelse er, at samlingen mellem glaspanelet i bilernes soltag og selve soltagets ramme ikke lever op til standarder. Derfor kan det i værste tilfælde resultere i, at glaspanelet kan løsrive sig fra rammen.

Der er problemer med airbags på visse BMW-biler, og fejlen kan være dødelig. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix Biler Tilbagekalder tusindvis af biler: Ejere skal stoppe med det samme

De 744.000 berørte biler er alle solgt i USA, og lørdag fortalte en talsperson for Mercedes-Benz i USA ifølge The Guardian, at de endnu ikke har et globalt overblik over tilbagekaldelsen.

Over for Ekstra Bladet oplyser Mercedes-Benz Danmark, at de ikke har kendskab til berørte biler i Danmark, men at 'man som kunde kan være sikker på, at man bliver kontaktet direkte, hvis ens bil er berørt'.

I USA bliver det oplyst, at værkstederne vil inspicere soltagene på bilerne og udskifte nødvendige dele, og at de ejere, som allerede har fået foretaget en reparation af soltaget på deres nu tilbagekaldte bil kan søge om kompensation for reparationen.

Denne model er blandt de fire modeller, som kan være ramt af fejlen. Foto: Nissan Biler Tilbagekalder 400.000 biler: Fejl kan føre til brand

40 kommentarer
Vis kommentarer