Tillykke – her er årets bil i Europa

VW Passat har komfortabelt vundet den prestigefyldte pris Car of the Year 2015

Arkiv-tv fra præsentation i juli

Det var vel ikke nogen stor overraskelse, at det blev netop VW Passat som løb med den europæiske pris som Årets Bil 2015. Som enhver anden VW er bilen vældig godt skruet sammen, og i virkeligheden er det svært at sætte fingeren på nogen punkter, hvor den træder ved siden af.

Sådan har eneste danske deltager i juryen, Søren W. Rasmussen, FDMs biltekniske redaktør, det i hvert fald.

- VW Passat er en komplet bil, der på alle områder repræsenterer den nyeste teknologi. Bilen løser på en gang opgaven med at kombinere en høj brugsværdi og en høj grad af sikkerhed. Læg dertil et meget omfattende motorprogram, som også omfatter en opladningshybrid, der er med til at minimere CO2-udledningen. Selv om der var flere spændende biler med i opløbet, mener jeg, VW Passat samlet er et oplagt og rigtigt valg som Car of the Year 2015, sagde Søren W. Rasmussen, der selv havde VW Passat som sin favorit.

Stort forspring
At Passat'en var det rigtige valg, ses også på pointfordelingen, hvor den er markant foran nr. 2 – Citroën C4 Cactus, som for øvrigt blev Årets Bil 2015 i Danmark.

* VW Passat – 340 point

* Citroën C4 Cactus – 248 point

* Mercedes-Benz C-klasse – 221 point

* Ford Mondeo – 203 - point

* Nissan Qashqai – 160 point

* BMW 2 Active Tourer – 154 point

* Renault Twingo – 124 point

Jurymedlemmerne har hver skulle fordele 25 point blandt de syv biler med ti point som det højeste antal til en enkelt bil. Der er desuden krav om, at mindst fem af de syv biler skal have point. Det er 52. gang, at prisen uddeles. Bag uddelingen står en jury bestående af 58 biljournalister fra 22 lande.

 

47 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere