Annonce:
Annonce:

Timingen er perfekt: Skift din brugte bil ud med en ny nu

Der er gode muligheder for at gøre en god handel

Går du i overvejelser om at skifte din brugte bil ud, kan du gøre en god handel lige nu. Foto: Colourbox
Går du i overvejelser om at skifte din brugte bil ud, kan du gøre en god handel lige nu. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Biler

Trænger din brugte bil til en udskiftning, eller har du bare lyst til at købe en ny bil?

Så skal du måske overveje at gøre noget ved det snart, for der er gode muligheder for at skifte din brugte bil til en ny lige i disse tider, uden at det bliver lige så dyrt som tidligere.

Brugtbilpriserne har nemlig holdt et historisk højt niveau gennem de seneste tre år, og når priserne på nye biler samtidig er faldet efter to sænkninger af registreringsafgiften, er der gode forudsætninger for at gøre en god handel.

Annonce:

- Bilkøberne kan glæde sig over, at en ny Opel Astra er faldet fra en pris på omkring 270.000 kroner i 2015 til 250.000 kroner i år, og helt generelt er de nye biler faldet op til 10 procent i pris. Omvendt holder brugtbilerne et højt prisniveau, så man kan bytte en brugt ud med en ny eller nyere brugt med lavere omkostninger end tidligere, siger Jan Lang, markedsanalytiker for Bilbasen.

Danske bilister er igen begyndt at købe større biler efter en årrække med store indkøb af mikro- og minibiler, viser tal fra De Danske Bilimportører.

Og det er netop de større biler som Ford Focus eller VW Touran, der er faldet mest i nypris, og ved at udnytte de faldende nybilpriser og de høje priser på brugte biler kan bilkøbere skifte deresbrugte bil til en ny til lavere omkostninger end tidligere.

Finanskrisen er bag os
Umiddelbart kan det måske lyde lidt ulogisk, at brugte biler holder en høj pris, samtidig med at priserne på nye biler falder.

Forklaringen på det skal findes i udviklingen i danskernes bilkøb efter finanskrisen.

Annonce:

- I kølvandet på finanskrisen strammede danskerne - både private og virksomheder - livremmen ind og holdt tilbage med investeringer og dyrt forbrug. Det førte bl.a. til et kraftigt fald i købet af nye, større biler, mens der var større fokus på de mindre biler, siger Martin Lundholm, chefanalytiker i Spar Nord.

Men sådan er det ikke længere.

- I dag ser danskerne mere lyst på den økonomiske fremtid og efterspørger igen de større familiebiler, men udbuddet af de brugte i denne kategori er begrænset, og derfor er disse biler i stand til at holde et relativt højt brugtprisniveau, mens det modsatte er tilfældet for de mindre biler, der nu er et overudbud af, siger han.

Landmand fik bøde for at køre 150 km/t i sin traktor

Det varer ikke ved
Sammen med Spar Nord har Bilbasen regnet på omkostningerne ved at skifte en mellemklassebil ud.

En fire år gammel Peugeot 308 1.6 HDI koster 2.12 kr. pr. kilometer, hvor især omkostningerne til reparationer og ejerafgift er med til at trække prisen op.

Til sammenligning koster en ny udgave 2.61 kr. pr. kilometer, så man kan altså skifte til en ny model for omtrent 50 øre pr. kilometer - og det er billigere end normalt.

Annonce:

- Man skal også huske på, at med udskiftningen får man en ny bil, der er mere sikker at køre i, og som kører længere på literen, så besøgene på tankstationen bliver sjældnere. Samtidig er en række bilmodeller vokset i størrelse, så man kan endda også få mere plads, forklarer Jan Lang fra Bilbasen.

Den særlige situation med høje brugtbilpriser kommer efter al sandsynlighed til at ændre sig, lyder vurderingen fra Jan Lang, og årsagen er, at der kommer flere brugtbiler ud på markedet som følge af de store salg af nye biler tilbage i 2013 og 2014.

- Vi vil helt sikker se flere biler til salg i de eftertragtede klasser, og jeg forventer, at brugtbilpriserne vil falde i løbet af halvandet år. Man skal huske på, at bilsalget satte rekord på rekord for tre-fire år siden, og faktisk fortsat gør det, siger Jan Lang.

Ny elbilaftale får ikke nødvendigvis brugtpriserne til at falde

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: