To mænds chikanekørsel filmet: Nu kan de miste kortet

Politiet vil sigte dem for forhold, som kan ende med ubetinget frakendelse af kørekortet

To mænd står til at miste deres kørekort, efter de chikanerede hinanden så groft i trafikken, at det endte med materielle skader. Foto: Colourbox
To mænd står til at miste deres kørekort, efter de chikanerede hinanden så groft i trafikken, at det endte med materielle skader. Foto: Colourbox

Tidligere på ugen skrev Ekstra Bladet om, hvordan der er indikationer på, at vejvrede er et stigende problem på de danske veje.

Blandt andet har hver fjerde bilist oplevet, at andre har givet dem fingeren i trafikken, og vejvreden gør, at man kan parkerer fornuften.

- Denne type adfærd gør typisk, at man tilsidesætter fornuften og eksempelvis er mindre opmærksom og mister koncentration, lød det fra Lars Bundgaard, forman for Business Danmarks trafikudvalg.

Tirsdag morgen d. 26 september blev to mandlige bilister levende beviser på, hvad vejvrede kan ende med. 

En 54-årig mand fra Rødding og en 72-årig mand fra Skive kørte nemlig chikanekørsel mod hinanden på Koldingvej i Ribe.

Nu står de begge til at miste deres kørekort. Det fortæller JydskeVestkysten.

Episoden fandt sted tæt ved en rundkørsel, hvor den bagfrakommende bilist forsøgte at overhale den forankørende, der kørte med trailer.

Det ville manden med traileren dog på ingen måde være med til, så vedkommende trak ud i venstre side af vejen for at forhindre den bagfrakommende i at overhale.

Det gjorde, at den bagfrakommende bilist ramte traileren med sin bil.

Se også: Politiet afslører smart metode: Sådan slipper du for bøder fra fotovogne

Lige gode om det
Lokalpolitiet i Ribe mener ifølge JydskeVestkysten, at de to bilister var lige gode om chikanekørslen, hvorfor de altså også begge to bliver sigtet for en række forskellige overtrædelser af færdselsloven, og politiet lægger op til en ubetinget frakendelse af kørekortet for begge mændene.

Politiet har af et vidne, der kørte bagved de to kamphaner, fået overdraget en videooptagelse, som viser, hvad der skete i den dramatiske trafikale hændelse.

Undervejs måtte modkørende bilister trække langt ind i den ene side af vejen for at undgå at blive ramt af de to chikane-mænd.

Ifølge JydskeVestkysten havde de to mænd over for politiet ganske forskellige forklaringer på, hvad der var sket, og derfor er politiet også glade for, at de har videodokumentation.

- Den slags sager her ender ofte i påstand mod påstand. Her har vi en dokumentation af hele forløbet, som nu overdrages til vores tekniske eksperter, og når de har konkluderet på den kan det danne grundlag for sigtelserne i sagen, siger Dennis Kjær, politiassistent hos lokalpolitiet i Ribe, til JydskeVestkysten.

Se også: 9 ud af 10 ville aldrig købe denne type bil

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen