Annonce:
Annonce:

Tom Cruise sværger til tysk bilmærke i ny blockbuster

Den amerikanske skuespiller skal bruge hele fire køretøjer fra producenten for at fuldføre sin næste, umulige mission

De 600 hestekræfter i den nye BMW M5 får nok at lave i den næste 'Mission Impossible'-film, at dømme efter traileren. Video: Paramount Pictures/BMW
Annonce:
Følg Biler

Det er jo ikke, fordi Tom Cruises præferencer inden for biler og motorcykler er helt uforståelige. Men når den fiktive verden på biograflærredet begynder at indeholde flere sjældne BMW'er, end verden udenfor, så er det alligevel svært ikke at lægge mærke til.

I den uundgåelige næste udgave af filmserien 'Mission Impossible', der nu kører på 22. år, får Tom Cruise-karakteren Ethan Hunt hjælp fra intet mindre end fire køretøjer fra den tyske bil- og motorcykelproducent.

BMW har købt sig til god plads i den sikre blockbuster-film, og når IMF-agenten Hunt ikke sprinter afsted over hustagene, som han har for vane, benytter han sig derfor af en BMW 5-Serie fra 1986, en R nineT Scrambler motorcykel og et eksemplar af den nyeste M5 sportsvogn.

Dertil kommer en stor 7-Serie limousine, som ifølge BMW's pressemeddelelse også vil dukke op i filmen.

Annonce:

Et langt samarbejde
At dømme efter traileren får den nye BMW M5 god brug for de i alt 600 hestekræfter, den store V8-motor sender ud til alle fire dæk. Bilens firehjulstræk gør den i stand til at accelere fra 0 til 100 km/t. på bare 3,4 sekunder, og får Ethan Hunt brug for at komme endnu hurtigere væk, så klares 0 til 200 km/t. på 11,1 sekunder. 

Bilens topfart er som udgangspunkt elektronisk begrænset til 250 km/t., men det skulle ikke undre, hvis den amerikanske IMF-agent har benyttet sig af muligheden for få grænsen løftet, så topfarten i stedet hedder 305 km/t.

Den voldsomme M5 bliver med stor sandsynlighed filmens firehjulede hovedrolleindehaver, men også den klassiske 5-Serie får ifølge BMW skærmtid i en 'højoktan-fyldt scene, der sætter nye standarder for actionfilm-genren'.

Muligvis en håndsrækning til den kundegruppe, der ikke kører til forhandleren, men skynder sig ind på eBay eller Mobile.de for at finde sig et mosgrønt og mint eksemplar a la Ethans.

Anden generation af BMW 5-serie, E28, er efterhånden en sjældenhed på de danske veje. Det stopper dog angiveligt ikke Ethan Hunt fra at give den en hård behandling. Foto: Paramount Pictures/BMW
Anden generation af BMW 5-serie, E28, er efterhånden en sjældenhed på de danske veje. Det stopper dog angiveligt ikke Ethan Hunt fra at give den en hård behandling. Foto: Paramount Pictures/BMW

For nogle virker blandingen af BMW og 'Mission Impossible' måske bekendt, og det er da også langt fra første gang, Ethan Hunt gør brug af producentens biler og motorcykler.

Annonce:

Det betalte samarbejde strækker sig tilbage til 2011 og har blandt andet resulteret i, at den amerikanske IMF-agent tidligere har valgt en BMW M3, en elektrisk BMW i8 og en BMW S1000 RR motorcykel, når tingene spidsede til.

Ny trend breder sig: Her kan du trække en ny bil i automaten

En mandlig reklamesøjle
'Mission Impossible'-filmene er dog langt fra ene om at lade virksomheder købe sig til skjult reklame på det store lærred.

BMW var også godt repræsenteret blandt James Bonds foretrukne biler i 1990'erne, mens Audi blandt andet har gjort sig bemærket med A8 limousinen, der nærmest blev hovedrolleindehaver på linje med Jason Statham i 'Transporter'-filmene.

De stærke mænd er i det hele taget afholdte reklamesøjler. Tom Cruise har været det siden han i sine unge dage gjorde særdeles god reklame for de karakteristiske RayBan Aviator solbriller i 'Top Gun', Will Smith blev det med sine Converse sko i 'I, Robot' og i de seneste år er også Daniel Craig blevet det, når han kører Aston Martin og drikker Heineken øl i James Bond-filmene.

'Mission Impossible: Fallout' har biografpremiere 2. august i Danmark.

20 år efter massiv modstand: 13 km lang 'pengemaskine' fylder rundt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: